Pályaavató atlétikai versennyel

Pályaavató atlétikai versennyel

- Kategória: Hírek, Közélet

Ünnepélyes keretek között, a „Három város” elnevezésű atlétikai verseny keretében tartották meg Mosonmagyaróvár új, minden igényt kielégítő atlétikai pálya avatóját szombaton.

Az eseményen dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében felidézte a tíz évvel ezelőtt itt található állapotokat, körülményeket, utalva arra, hogy Mosonmagyaróvár akkori álmai mára teljesen megvalósulni látszanak. Mint mondta: „Akkor csak gondolatban terveztük a sportcsarnok megépülését, ma már kettő is van a városban. Nagy reménységgel vártuk, hogy Mosonmagyaróvár felkerüljön Magyarország sporttérképére egy NB1-es csapat által és ma már arról beszélünk, hogy a mosonmagyaróvári kézilabda csapat legyőzte az ETO együttesét.” –tette hozzá.

A képviselő hangsúlyozta: az egykori gimnáziumi pálya az elszántság, a hit és akarat együttesének köszönhetően mára egy profi felkészítő pálya lett minden atlétikát szerető sportoló számára. Mosonmagyaróváron sportfejlesztései a város felnövekvő generációjának, felnövekvő kincsének egészségét szolgálják, ezért a legfontosabb fejlesztések közé tartoznak.

Dr. Kiss Krisztián, a Mosonmagyaróvári Atlétikai Club (MAC) elnöke úgy fogalmazott: „Lassú rajt után célhoz értünk.” Hozzátette: ez a projekt csak úgy jöhetett létre, hogy minden hivatalos támogató, a városért és a helyi sportért tenni akaró ember összefogott.

Dr. Árvay István polgármester kiemelte: Mosonmagyaróvár vezetése az egyesület megalakulásától kezdődően stratégiai sportnak tekintette és tekinti jelenleg is az atlétikát, támogatást nyújt a működéséhez, a szabadtéri edzések helyszínéül szolgáló atlétikai sportpálya fenntartásáról is gondoskodik. Hozzátette: nincs ma olyan lakó Mosonmagyaróváron, aki ha sportolni szeretne, ne találna magának professzionális szintű szakágat a városban.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az