Ötkukás játékokkal a környezetvédelemért

Ötkukás játékokkal a környezetvédelemért

- Kategória: Hírek

„Űzz sportot a szelektív hulladékgyűjtésből is!” – ez a mottója a Földművelésügyi Minisztérium „Ötkukás Játékok” elnevezésű rendezvényének, melynek a minap a mosonmagyaróvári Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági Szakközépiskola adott otthont.

A program keretében a gyerekek játékos feladatokon keresztül népszerű sportolók segítségével érthették és tanulhatták meg, miért fontos környezetünk védelme és a szelektív hulladékgyűjtés. Az Ötkukás Játékok keretében a diákok többek között az Ökotwister, a Szelektáló és az óriás „Ki nevet a végén” játékok segítségével ismerhették meg a szelektív hulladékgyűjtés helyes módját, az azzal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, hogy melyik hulladék milyen színű gyűjtőedénybe való.

Az Ötkukás Játékok elnevezés az öt hulladékfajtára utal (papír, műanyag, fém, színes üveg, fehér üveg,) és a szelektív hulladékgyűjtés témakörével ismerteti meg a gyerekeket, a legfontosabb célja pedig, hogy kialakuljon bennük a környezettudatos szemléletmód.

A természet- és a környezetvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet az eseményen dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára. Kiemelte: a tiszta levegő és föld elengedhetetlen része a jelenünknek és a jövőknek, mindehhez pedig a szelektív hulladékgyűjtés is hozzátartozik. A környezet védelmét mindenkor, mindenhol, azaz otthon és az iskolában is szem előtt kell tartani. Dr. Nagy István hozzátette: mindenkinek szüksége van olyan példaképekre, akiktől tanulni tudunk, ezért is nagyon fontos, hogy erre a rendezvényre ismert és sikeres sportolók, Kovacsicz Mónika kézilabdázó és Várhidi Péter labdarúgó is eljöttek.

Bernáth Rita, intézményvezető arról beszélt, hogy a sport, egészségvédelem és környezetünk védelme “kéz a kézben jár” egymással. Ha odafigyelünk az egészségünkre, az a környezetünknek is jót tesz és a tisztább, kevésbé szennyezett környezet a mi egészségünket is óvja. Az iskola éppen ezért nagy jelentőségűnek tartja, hogy ők adtak otthont az Ötkukás Játékoknak, hiszen nagy hangsúlyt fektetnek a  környezettudatosságra  és az egészségvédelemre is, és számos rendezvényt tartanak ezek jegyében. Példaként említette a „menő menza” programot, sikeres pályázatuk eredményeként nagy előrelépést tehetnek az egészséges életmód népszerűsítése érdekében.

Készült a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az