Négyezer doboz cigit szagolt ki Django és Jenny Hegyeshalomnál

Négyezer doboz cigit szagolt ki Django és Jenny Hegyeshalomnál

- Kategória: Hírek

Több mint négyezer doboz adózatlan cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Győr-Moson-Sopron megyei pénzügyőrei egy utánfutón szállított személyautóban a minap Hegyeshalomnál.  A felderítést cigarettakereső kutyák is segítették.

A pénzügyőrök Hegyeshalom közelében ellenőriztek egy román kisbuszt, amiben kilencen utaztak. A jármű utánfutóján személygépkocsit szállítottak. Django és Jenny, a NAV szolgálati kutyái az utánfutónál jeleztek gazdáiknak, ezért az Opelt tüzetesen átvizsgálták a pénzügyőrök munkatársai.

A cigarettakereső kutyák szimata nem csalt. A padlólemez, a lökhárító és a küszöb házilag kialakított rejtekhelyeiből, illetve a műszerfal és az ajtók gyári rekeszeiből 4 026 doboz, vagyis több mint 80 ezer szál Rothmans Demi márkájú adózatlan cigaretta került elő. A sofőr tagadta, hogy a cigarettáról tudott volna.

A pénzügyőrök a több mint ötmillió forint értékű adózatlan füstölnivalót, valamint az átalakított gépjárművet lefoglalták, jövedéki eljárást indítottak és költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a sofőr ellen a NAV pénzügyi nyomozóinál.

 

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar