Miniszteri kitüntetések

Miniszteri kitüntetések

- Kategória: Hírek

A Földművelésügyi Minisztérium elismeréseit adta át Fazekas Sándor miniszter a nemzeti ünnep alkalmából. A kitüntetettek között voltak többen is a térségünkből.

A Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült Adlovits Erzsébet kórusvezető, a mosonmagyaróvári Móra Ferenc Általános Iskola nyugalmazott tanára a magyar népművészet és kórusmuzsika népszerűsítése iránt kivételesen elhivatott, több évtizedes pedagógusi és kórusvezetői munkája elismeréseként.

A Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehette át Palenik József, a Lajta Néptánc Együttes művészeti vezetője, a magyar népi hagyományok megőrzése iránt elkötelezett több évtizedes néptáncgyűjtői és oktatói tevékenysége elismeréseként.

tn726c406

A miniszter Pro Alimentis Hungariae Díjat adományozott dr. Bódi Csabának, a Hipp Termelő és Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatójának a hazai biotermesztés fejlesztésében és népszerűsítésében végzett kimagasló szakmai munkája, sikeres vezetői tevékenysége elismeréseként.

Konkoly Thege Sándor Díjjal tüntették ki Gasparovics Józsefet, dunaszigeti méhész őstermelőt a Szigetköz mezőgazdasága, a magyar méhészet értékeinek megőrzése és fejlesztése érdekében végzett kiváló szakmai tevékenysége elismeréseként.

000tn726c406

Ujhelyi Imre Díjat vehetett át dr. Réti József, a Széchenyi István Egyetem, nyugalmazott címzetes egyetemi docense a tejtermelésben, a hízómarhatartásban és a juhászati ágazatban végzett több évtizedes kimagasló munkája, oktatói tevékenysége, életműve elismeréseként.

tn726c40600

Ez is érdekelhet...

Makett kiállítással indul a szezon – Idén ismét Mosonban tartják a Szent István Napokat

„Indul a szezon – Tavaszt várva, nyárra készülve…”