Mentsd meg a bringádat! – Ismét ingyenes kerékpár regisztrációt tart a rendőrség Mosonmagyaróváron

Mentsd meg a bringádat! – Ismét ingyenes kerékpár regisztrációt tart a rendőrség Mosonmagyaróváron

- Kategória: Hírek
illusztráció

A kerékpárlopások megelőzése érdekében tart ismét bicikli regisztrációt a rendőrség szombaton Mosonmagyaróváron. Emellett több jó tanáccsal is szolgálnak a rendőrök, miként tolvajok tekerjenek el a biciklinkkel.

A „házhoz megyünk” elnevezésű bűnmegelőzési program keretében tart ingyenes kerékpár regisztrációt a rendőrség szeptember 8-án, szombaton délelőtt 10 órától Mosonmagyaróváron, a Kápolna téren, a mosoni piacnál. Ennek során a „BikeSafe” programban keretében a rendőrség adatbázisába rögzítik a kétkerekű adatait, amely lopás esetén megkönnyíti a felderítést. A bicikli tulajdonosának csupán egy a személyazonosságát igazoló okmányt kell magával hoznia.

A regisztráció mellett a rendőrség a kerékpárlopások megelőzési lehetőségeire is felhívja a figyelmet. A tapasztalatok szerint az ellopott kerékpárok több mint a felét nem a nyílt utcáról viszik el, hanem pincékből, lépcsőházakból, tárolókból. A kerékpárlopás elleni védekezés tehát többlépcsős: egyrészről meg kell fontolnunk, hogy miként védekezzünk szabadtéren, másrészről pedig arra is gondot kell fordítanunk, hogy milyen módon óvjuk biciklinket a tárolás során.

 

Ez is érdekelhet...

Szabó Miklóst választották polgármesternek

A vasárnapi önkormányzati választáson a polgármesterjelöltek közül Szabó