Még lehet jelentkezni a LED-csereprogramra

Még lehet jelentkezni a LED-csereprogramra

- Kategória: Hírek

Elindult Mosonmagyaróváron is a LED-csereprogram, mely célja, hogy izzócserék révén csökkenjen a mosonmagyaróvári családok energiafelhasználása. Az ingyenes lakossági LED-csereprogram a város önkormányzata és a CYEB jóvoltából valósul meg. A programra még november 30-ig lehet jelentkezni.

A LED fényforrások használata lényeges csökkenést jelent a villanyszámlába, és akár 10 éves élettartamának köszönhetően használója sokkal kevesebb hulladékot termel, mint az, aki hagyományos izzóval világít. Egy átlagos magyar háztartásban 20 darab izzó található, ami a teljes villanyköltség közel harmadát jelenti. A CYEB weboldalán – https://ledcsere.hu/ – található kalkulátor segítségével néhány kattintással kiszámolható, éves szinten milyen megtakarítást eredményez, ha korszerű izzókkal világítunk otthonunkban.

Milyen változásra számíthat, ha például 5 égőt LED-re cserél háztartásában? Napi négy óra használat mellett évente 17.600 Ft-ot és 154 kg CO2 kibocsátást spórolhat meg, míg 10 égő lecserélése esetén a spórolás mérteke: 28.200 Ft/év és 246 kg CO2.

A program további részletei: https://www.facebook.com/LEDcsereMosonmagyarovar

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az