Lezárták a nyomozást: Kettős emberölés a gyanú az eltűnt mosonmagyaróvári villanyszerelő ügyében

Lezárták a nyomozást: Kettős emberölés a gyanú az eltűnt mosonmagyaróvári villanyszerelő ügyében

- Kategória: Hírek

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte É. Imre 64 éves győri lakossal szemben előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott ügy vizsgálatát.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2018. április 1-je óta folytatott nyomozást É. Imre 64 éves győri vállalkozóval szemben. A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018. március 31-én a kora reggeli órákban az egyik abdai töltőállomáshoz találkozót beszélt meg egy 55 éves mosonmagyaróvári villanyszerelővel, akit az Ikrényben található telkére csalt, ott a gyanú szerint megölte őt. A feltételezett elkövetőt a nyomozás folyamán meggyanúsították a nyomozók azzal is, hogy 2015. június 3-án a délutáni órákban szintén Ikrény térségében végzett egy váci férfival – miután előzőleg erre az időpontra és helyszínre találkozót beszélt meg vele – azért, hogy a sértett által Ausztriában bérelt markológépet megszerezze.
Az ügyben a bejelentést 2018. március 31-én 16 órakor a mosonmagyaróvári sértett felesége tette a rendőrségen. Az asszony elmondta, hogy a férje reggel 5 órát követően ment el otthonról kisteherautójával, azóta azonban életjelet nem adott magáról. A nő azt is elmondta, hogy a párja korábban É. Imrével beszélt meg találkozót, mivel a győri vállalkozó több ezer euróval tartozott neki.
A nyomozók először a férfi eltűnése miatt indítottak eljárást, majd a találkozó kapcsán gyűjtött adatok, és információk megerősítették, hogy az eltűnt személy bűncselekmény áldozata lett, ezért büntetőeljárásban folytatták a felkutatását.
A három éven át tartó nyomozás során a rendőrök megtalálták a vállalkozó telkén a sértett szerszámait, az eltűnésekor viselt ruházatának egy darabját, illetve az autóját is, amelyek alátámasztották azt a feltételezést, miszerint a mosonmagyaróvári villanyszerelővel a 64 éves É. Imre végezhetett. Ráadásul a feltételezett elkövető többször ellentmondásba keveredett önmagával vallomásai során, valamint az ügyben meghallgatott tanúk által elmondottakkal is.
A hatóság tudomására jutott információk alapján egyre inkább szorult a hurok a győri férfi körül. 2018 júliusában a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói megtalálták és lefoglalták, egy 2015 évben eltűnt partnerének a gépkocsiját is, amivel egy É. Imrével megbeszélt találkozóra indult útnak, majd ezt követően rokonai soha többé nem látták viszont őt. Ekkor a megyei rendőr-főkapitányság nyomozói kiterjesztették a nyomozást a váci eltűnt férfi esetére is. Az eljárás során, Ausztria területén megtalálták az általa bérelt markológépet, amit É. Imre használt a férfi eltűnését követően. A terhelő bizonyítékokra tekintettel 2018. november 15-én – az akkor már letartóztatásban lévő – feltételezett elkövetőt a rendőrök meggyanúsították a 2015 évben eltűnt váci lakos sérelmére előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével is.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a begyűjtött helyszíni nyomokat szakértői vizsgálatoknak vetették alá, majd a beérkezett vélemények, valamint az eddig összegyűjtött bizonyítékok alapján az ügy vizsgálatát befejezték, és az iratokat a napokban a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség részére megküldték.

Ez is érdekelhet...

Az Év Állatvédő Középiskolája a Kossuth Lajos Gimnázium

Az Állatvédelem gyerekeknek szerkesztőbizottsága és az Állatorvostudományi Egyetem