„Látni és látszani” – A balesetek megelőzésére hívják fel a figyelmet

„Látni és látszani” – A balesetek megelőzésére hívják fel a figyelmet

- Kategória: Hírek

A korábbi évekhez hasonlóan idén is csatlakozott a „Látni és látszani” kampányhoz a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság. Ahogy korábban, úgy most is a balesetek megelőzésére hívják fel a figyelmet az akció során.

Amint azt Családi Katalin törzszászlóstól, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság balesetmegelőzési referensétől megtudtuk: a december elejéig tartó kampány során szeretnék felhívni a figyelmet az őszi időjárás okozta vezetésbiztonsági kihívásokra. Ebben az időszakban még nagyobb a sofőrök felelőssége, hogy felkészítsék járművüket a megváltozott út- és fényviszonyokra. De ugyanilyen fontos, hogy a kerékpárosok, gyalogosok is megtegyenek mindent annak érdekében, hogy elkerüljék a baleseteket.

A szakember a megfelelő láthatóságra hívta fel a figyelmet. Ez egyaránt fontos a járművezetők és a biciklisek, gyalogosok számára. Az őszi időjárással megváltozott látási- és útviszonyok még fokozottabb körültekintést követelnek meg a közlekedés valamennyi résztvevőjétől.

Az idei „Látni és látszani” kampányhoz csatlakozott a Magyar Autóklub is. Így az akció keretében a mosonmagyaróvári műszaki állomáson a szakemberek ingyenesen elvégzik a világító berendezések ellenőrzését, kisebb javítását és szaktanácsadással is szolgálnak.

A kampány keretében a rendőrök az elkövetkezendő időszakban fokozottan ellenőrzik a járművek műszaki állapotát. Különös tekintettel a megfelelő láthatóságra. Ez azonban ugyanúgy érvényes a gyalogosokra, kerékpárosokra, valamint az utóbbi időben egyre inkább elterjedő elektromos rolleresekre is.

A „Látni és látszani” szabály a közlekedők mindegyikére kiterjed. Fontos, hogy mindenki megtegyen mindent annak érdekében, hogy megelőzzék a baleseteket.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az