KultúrTér – Nyílt nap a Flesch Központban

KultúrTér – Nyílt nap a Flesch Központban

- Kategória: Hírek

A színházakat, kultikus épületeket, intézményeket általában titkok veszik körül. Nemhiába ihleti meg az írókat is akár a színház és a média világa, vagy az ifjúsági regények íróit a könyvtár például. Mosonmagyaróváron ilyen a Flesch Központ és a Városi Könyvtár épülete. Február 1-jén azonban néhány órára bárki benézhet a kulisszák mögé, találkozhat azokkal, akik ebben a varázslatos világban mozognak minden nap. Még kérdezni is lehet a „Tündérboszorkányoktól” a könyvekről, vagy a zsinórpadlás rejtelmeiről a szcenikusoktól, akár még a súgógépről is a televízióban a hírszerkesztőktől.

10 órakor a Flesch Központban az Éretlenek zenekar fellépésével indul a KultúrTér nyílt napi programsorozat, mely sok újdonságot tartogat a látogatók számára, akik akár évtizedek óta járnak az intézménybe. Elkészült egy új hangstúdió és pár új tehetséggondozó oktatóterem a közönségtől elbújtatott helyeken.

A Flesch Központ termeiben azok a civil szervezetek, csoportok, állandó bérlők lesznek a házigazdák, akik hosszú ideje itt működnek. Ott lesz többek között a Margaréta Nyugdíjasklub, a Városvédő Egyesület, a Lajta Néptánc Együttes, a Theatrum Ad Flexum Színházi Egyesület, a Don’t Stop Club, az LCF Kids Club, a Család és KarrierPont, és a Business Coaching Mosonmagyaróvár, az Arnis Hungary, a Fejes Alapítvány, a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat, a Felnőtt Kézműves Szakkör, a Széchenyi Polgári Kör, a Mosonmagyaróvári Kertbarátok Köre, a Mosonmagyaróvári Fotó Egyesület. A termek megtekintése mellett lehetőségük lesz a látogatóknak megismerkedni a civil szervetekkel is. Az Az eseményen megnyitják a színháztermet és a szcenika folyosót, az érdeklődők megláthatják, honnan irányítják a hangot és a fényeket. Láthatják felújított koncertudvart, ahonnan átsétálhatnak akár a Flesch Kávézóba, vagy a könyvtárba. Ezen a napon különleges kínálattal vár minden érdeklődőt a Flesch Kávézó is, érdemes lesz oda is betérni és kóstolgatni a sok színes program között.

A Könyvtár 10-től délig várja a látogatókat,  a Városi Televízió stúdiója pedig 10 és 14 óra között látogatható bárki számára. Ahogy az új Ritmus Stúdió is. Kipróbálhatják, megnézhetik és kérdezhetnek. Itt lesz Nádasi Ferenc „Szaki”, az SHG Guitars készítője és Lőrincz Attila Mosonszentmiklósról, a ProTone egyedi gitárerősítők alkotója.

A Flesch Központ munkatársai ezen a napon igény szerint a portától kis tárlatvezetést is tartanak az érdeklődők számára.

Körülbelül fél 12-től az aulában fellép a Mosonmagyaróvári Ütőegyüttes, 12 órától Vontszemű Miklós – Alasztics Balázs: Jam Session és Antigua szaxofon bemutatóját hallgathatják. 14 órától a színházteremben a FIÓK Ki-Mit-Tud vár mindenkit, 19 órától pedig Late Risers, avEEva, Felemás zenekarok koncertjei lesznek.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az