Kijárási korlátozás szigorítása a hétvégére Mosonmagyaróváron

Kijárási korlátozás szigorítása a hétvégére Mosonmagyaróváron

- Kategória: Hírek

 A Kormány a koronavírus-járvány idejére meghirdetett kijárási korlátozást újabb egy héttel meghosszabbította. Az önkormányzatok ismételten megkapták a szombati és vasárnapi napok teljes egészére azt a jogi lehetőséget, hogy saját településükön maguk szabályozzák, szigorítsák a kijárási szabályokat.
A hétvégére vonatkozó kijárási korlátozással összefüggésben meghozható önkormányzati intézkedésekről szóló kormányrendeletre való tekintettel Mosonmagyaróvár város polgármestere a kijárási korlátozás szigorítását rendelte el 2020. április 18. (szombat) 00.00 órától 2020. április 19. (vasárnap) 24.00 óráig terjedő időtartamban a város közigazgatási területén. Az önkormányzati rendelet hatályba lépésétől kezdődően tilos a játszótereken, sportpályákon és szabadstrandokon (az Itató, a Bicó és a Báger területén) tartózkodni. A vendéglátó üzletek teraszán, valamint az üzlethelyiséget magában foglaló vagy azzal szomszédos ingatlan területén az ott foglalkoztatottak kivételével tilos tartózkodni. Ez alól az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása kivételnek számít. Közterületen — időkorláttól függetlenül — a szeszes ital fogyasztása is tilos.
A rendőrség, az Önkormányzati Rendészet fokozott erővel járőröz, ellenőrzéseket végez és eljár a szabálysértőkkel szemben. Felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy a kijárási korlátozásról szóról kormányrendeletben foglaltak szerint a korlátozás ideje alatt az otthonát vagy a lakóhelyét csak alapos indokkal, munkavégzés, vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatja el mindenki. Nyilvános helyeken másfél méter távolságot kell tartani egymástól.

 

 

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar