Karanténház az egyetemi kollégiumban és közterületi fertőtlenítések

Karanténház az egyetemi kollégiumban és közterületi fertőtlenítések

- Kategória: Hírek

Számos központi és önkormányzati intézkedés történt az elmúlt időszakban a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében Mosonmagyaróváron. Most újabb intézkedésekről tájékoztatta portálunkat dr. Árvay István polgármester.

A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság elrendelte a Széchenyi István Egyetem Cserháti Sándor Kollégium „E” épület egy részének (Gazdász utca 10.) katasztrófavédelmi célú igénybevételét. Az épület járványügyi befogadóhelyként működik, ahol a hatósági házi karanténra kötelezettek 14 napos megfigyelése biztosított. Az úgynevezett „karanténház” a rendőrség, a népegészségügy, a Karolina Kórház, a katasztrófavédelem, az egyetem, a kormányhivatal és az önkormányzat számára meghatározott rendben és kötelezettségek teljesítésével kezdte meg működését.  A karanténházba csak azok a személyek kerülhetnek, akiknek a hatósági házi karantén idejét ezen a címen kell letölteni.
A tömeges megbetegedést okozó járvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, az emberek egészségének megóvása érdekében a város közterületeinek, játszótereinek, buszmegállóinak fertőtlenítését rendelete el Mosonmagyaróvár polgármestere. A feladatot a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. hajtja végre a meghatározott eljárásrend alapján.
A tevékenységre az esti (19-20 óra körüli) és a hajnali (4-5 óra körüli) időpontokban kerül sor. Kérik a lakosságot, hogy fokozott körültekintéssel legyenek a munkájukat védőruházatban ellátó munkavégzők iránt.

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar