Kevesebb autó az utakon – Lényegesen csökkent a balesetek száma, sok az üres parkoló

Kevesebb autó az utakon – Lényegesen csökkent a balesetek száma, sok az üres parkoló

- Kategória: Hírek

A gépjármű forgalomban is jól látszik, hogy az emberek többsége megértette és betartja a koronavírus járvány megfékezése érdekében tett ajánlásokat, meghozott intézkedéseket, azaz otthon maradnak. A korábbiakhoz képest szinte kihaltak az utak Mosonmagyaróváron, a belvárosban a fizető parkolók többsége szinte üres és a rendőrség baleseti statisztikájában is látszik a forgalom csökkenése. Nem csak a városban, az autópályán is lényegesen kevesebben közlekednek.

A korábban megszokott zsúfoltsághoz képest az elmúlt hetekben szinte üresek az utak Mosonmagyaróváron és a környékén. A forgalom csökkenése megmutatkozik a közlekedési baleset számának alakulásában is. Amint azt Makó László, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője portálunk érdeklődésére elmondta: drasztikusan csökkent mind a személyi sérüléses, mind pedig az anyagi káros balesetek száma is. Az elmúlt két hétben például alig néhány esetben kellett intézkedniük a helyszínelőknek. A személyi sérüléssel járó balesetek száma kevesebb, mint a felére csökkent márciusban az elmúlt év hasonló időszakához képest.

Míg máskor szinte „vadászni” kellett a szabad parkolókat a magyaróvári belvárosban, most a helyek többsége napközben is üresen áll. Tóth László, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. parkolási csoportjának vezetője érdeklődésünkre elmondta: csaknem hetvenöt százalékkal esett vissza a fizető parkolók kihasználtsága az elmúlt hetekben. A termálfürdő mellett például szinte teljesen üresek a parkolók, de a Magyar utca környékén alig várakoznak autók. Míg korábban nagy számban parkoltak osztrák és szlovák rendszámú járművek a belvárosban, gyakorlatilag teljesen eltűntek, de a tapasztalatok szerint a helyiek közül is egyre kevesebben ülnek autóba.

Nem csak a városban, hanem az autópályán is drasztikusan csökkent a forgalom. Erről számolt be portálunknak Szabó András, a SZASZA Autómentő és Kamionmentő cégvezetője, aki több mint huszonöt éve dolgozik már a szakmában, ám mint mondja: ilyen mértékű forgalom csökkenéssel még nem találkozott. Töredéke a járművek száma a korábbinál az sztrádán. Az M1-es autópálya Győr és Hegyeshalom közti szakaszának átadását követően is nagyobb volt a forgalom a mostaninál, pedig akkor a magas útdíj miatt nagyon kevesen használták ezt a sztrádát. Szabó András hozzátette: elsősorban a nemzetközi biztosítókkal és autóklubokkal kötött szerződésekre alapozták a munkájukat. Folyamatosak voltak a hívások és szállítások Európa számos országba, most azonban alig érkezik megbízás. Külföldre szinte egyáltalán nem tudnak menni, még az esetlegesen Ausztriában dolgozó magyarok meghibásodott, vagy balesetet szenvedett autóinak hazaszállítása is nehézkes. Ennek ellenére továbbra is megtartotta dolgozóit és bízik benne, hogy belátható időn belül rendeződik a helyzet és újra beindul az élet.

Ez is érdekelhet...

Szabó Miklóst választották polgármesternek

A vasárnapi önkormányzati választáson a polgármesterjelöltek közül Szabó