Ismét sokan segítették a mentőket

Ismét sokan segítették a mentőket

- Kategória: Hírek, Közélet

Országosan is kiemelkedő a mosonmagyaróvári mentőautók eszközeinek felszereltsége köszönhetően a Szent Kristóf Mosonmagyaróvár és Kistérsége Közhasznú Mentőalapítvány tevékenységének. A szervezet célja, hogy tevékenységükkel a kistérségekben élők gyorsabb és szakszerűbb ellátását segítsék, illetve javítsák a mentők munkakörülményeit. Az elmúlt években több millió forint értékben adtak át mentés- és biztonságtechnikai eszközöket a mentőállomásnak. Így történt ez szerdán is, amikor egy közel 4 millió forint értékű, modern lélegeztető gépet tudtak átadni a mentőknek, aminek beszerzéshez több környékbeli cég nyújtott anyagi támogatást. Az eseményen köszönték meg a mentőszolgálat munkatársai és alapítvány képviselői a támogatók segítségét.

Zolnai Szabolcs, a Mosonmagyaróvári Mentőállomás vezetője megköszönte a támogatók segítségét. Mint mondta: a felajánlóknak és az alapítványnak köszönhetően egyebek mellett november óta sikerült biztosítani két modern konténert a járvány miatti mintavételi pontnak Ez körülbelül 1 millió forintos felajánlás. Megvalósult továbbá a nappali tartózkodó teljes kifestése orvosi steril festékkel, egy új éjjeli tartózkodó kialakítása a megnövekedett dolgozói létszám miatt. Valamint a lépcsőházban a beázások kijavítását is elvégezték. Mindezek költségeit a Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. biztosította.  A Süli Woodwork -AFA Kft. segítségével egy modern konyha bútort kapott a mentőállomás a hozzátartozó műszaki dolgokkal. Ennek értéke is meghaladja az 1 millió forintot.

Új lélegeztető gépet az alapítvány vásárolta meg melybe környékbeli cégek vállalkozók nyújtottak támogatást. Ennek az ára közel 4 millió forint volt. melynek felét a vállalkozók és cégek adták, másik felét pedig az alapítvány finanszírozta  az elmúlt időszakban befolyt lakossági és céges támogatásokból, illetve személyi jövedelemadó adó egy százalékokból. A lélegeztető géphez támogatást nyújtott a Menkraft Consulting Kft., a Bixitrans, a Wittman Robottechnika, az Asdag Kft. és a PG Hungary.

Az eseményen részt vett dr. Lórántfy Mária, az Országos Mentőszolgálat nyugat-dunántúli regionális igazgatója is, aki méltatta a mentődolgozók munkáját és az alapítvány tevékenységét. Mint mondta: ennek köszönhetően nem csupán a mosonmagyaróvári mentőállomás épülete újul meg folyamatosan, hanem a mentőautók felszereltsége is az országos átlag feletti. Az igazgató kiemelte: az elmúlt időszak nagy feladatot és megterhelést jelentett a mentők számára is. Ez a járvány olyan kihívás elé állította a mentőszolgálatot, amivel eddig nem találkoztak, nem voltak rá felkészülve. Éppen ezért improvizálni kellett, hogy uralni tudják a helyzetet. A mentődolgozók elhivatottságának és kitartásának köszönhetően ez sikerült is. Ezt helytállást köszönte meg a rendezvényen is az igazgató.

 Dr. Lórántfy Mária hozzátette: a megyében évente átlagosan minte3gy 45 ezer mentési feladatot végeznek. Ezzel szemben az elmúlt egy év során az alapfeladaton túl százezres nagyságrendben végezték a COVID mintavételeket, valamint több mint 10 ezer fertőzött, vagy fertőzés gyanús beteget kellett szállítaniuk. Az igazgató hangsúlyozta: mindez csak teljes összefogással valósulhatott meg. a mentődolgozók mindegyike  elhivatott volt és tette a dolgát. Emellett nagy erőt adott a civil társadalom összefogása is, számos felajánlással segítették átvészelni ezt a nehéz időszakot.

A Szent Kristóf Mosonmagyaróvár és Kistérsége Közhasznú Mentőalapítvány tevékenységét az adó egy százalékok mellett bárki segítheti felajánlásokkal, támogatásokkal. Az alapítvány adószáma: 18028836-1-08, illetve számlaszáma: 58600214- 11169262. További információ a www.szentkristofalapitvany.hu internetes oldalon.

   

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar