Hétfőig érvényesek a tavalyi parkolóbérletek – Március végéig parkolhatnak ingyenesen a tisztán elektromos autókkal

Hétfőig érvényesek a tavalyi parkolóbérletek – Március végéig parkolhatnak ingyenesen a tisztán elektromos autókkal

- Kategória: Hírek, Közélet

 

Nem változtak a parkolási tarifák az idei évben sem Mosonmagyaróváron. A tavalyi éves bérletek érvényessége azonban január 15-én, hétfőn lejár, addig azonban még használhatják az autósok ezeket a kártyákat.

Amint azt Tóth László, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. parkolási csoportjának vezetője portálunk érdeklődésére elmondta: az ügyfélszolgálati irodában felkészültek ugyan a bérletváltás év eleji rohamára, hogy elkerüljék a fennakadásokat, ám így is hosszú sorok alakultak ki. Már a korábbi években is felhívták a figyelmet arra, hogy decemberben is megválthatják az autósok a következő évi bérletet, elkerülve ezzel a hosszú sorban állást. Sajnos azonban ezúttal is az év első hetében jöttek.

Tóth László hozzátette: a tapasztalatok szerint évről évre egyre többen vásárolnak éves bérletet. Akik rendszeresen használják a fizető várakozóhelyeket, belátják, hogy ez a leggazdaságosabb megoldás. Több féle bérlet típus közül választhatnak, az ügyfélszolgálaton segítenek megtalálni azt a fajtát, ami a legelőnyösebb és gazdaságosabb lehet egy-egy autó tulajdonosnak. Fontos változás, hogy mostantól megszűnt a kézpénzes fizetési lehetőség az ügyfélszolgálati irodában, így csak bankkártyával, illetve cégek átutalással fizethetnek.

Tóth László elmondta: az önkormányzati rendelet szerint múlt év végéig használhatták volna díjmenetesen a fizető parkolókat a száz százalékosan elektromosan meghajtott járművek. A városban összesen mintegy 270 ilyen autót regisztráltak. A múlt év végén elfogadott módosítás nyomán azonban ezt az ingyenességet március végéig meghosszabbították. Akik eddig regisztráltak az ügyfélszolgálati irodában, a regisztrációjukat automatikusan meghosszabbították március 31-ig. Áprilistól azonban nekik is meg kell vásárolni a parkolójegyet.

Ez is érdekelhet...

Átadták a déli tehermentesítő utat

  Átadták pénteken a déli tehermentesítő utat Mosonmagyaróváron,