Figyelnek a gyalogosokra

Figyelnek a gyalogosokra

- Kategória: Hírek

Két olyan közlekedési baleset is történt z elmúlt napokban Mosonmagyaróváron, amikor a kijelölt gyalogátkelőhelyen ütöttek el egy gyalogost. A megyében is hasonlóan rossz a helyzet, nőtt a gyalogos gázolások száma. A további balesetek megelőzése érdekében figyelemfelhívó kampányt kezdett a megyei közlekedési balesetmegelőzési bizottság, amihez társult a Mosonmagyaróvári Városi Közlekedési Balesetmegelőzési Bizottság is.

Egy gyalogost ütöttek el a minap, a reggeli órákban Mosonmagyaróváron, a Fő utca egyik kijelölt gyalogátkelőjénél. A balesetben a gyalogos súlyos sérüléseket szenvedett. Ettől a helyszíntől nem messze, egy nappal később ugyancsak a kijelölt átkelőn gázolt el egy autó egy másik gyalogost, aki könnyebb sérüléseket szenvedett. Ezek a balesetek is rávilágítanak arra, hogy milyen kiszolgáltatott helyzetben vannak a gyalogosok a gépjárművekkel szemben. – hangsúlyozza Rosta Roland, a megyei közlekedési  balesetmegelőzési bizottság titkára.

Elmondta: a hasonló gázolások megelőzése érdekében indított kampányt a megyei-, illetve a városi balesetmegelőzési bizottság Mosonmagyaróváron is. Ennek keretében a városban és a környező településeken tartanak ellenőrzéseket a különösen balesetveszélyes átkelőknél, csomópontokban. Ennek során nem csak a gépjárművezetők figyelmét hívják fel a közlekedési szabályok betartására, hanem a gyalogosok, kerékpárosok számára is hasznos tanácsokkal szolgálnak és adnak számukra különböző, a közlekedés biztonságát szolgáló eszközöket, felszereléseket a jobb láthatóság érdekében. A balesetek megelőzése céljából a rendőrség az elkövetkezendő időszakban is fokozott ellenőrzéseket tart a közlekedés szempontjából kritikus helyeken.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az