Évzárót tartottak a Tanodában

Évzárót tartottak a Tanodában

- Kategória: Hírek

A Tanoda 2015 óta működik Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület fenntartásában a városban. A program célja, hogy a hátrányos helyzetű tanulók az alap-, illetve középfokú intézményekben sikereket érjenek el. Pedagógiai eszközrendszerével hozzájárul a társadalmi leszakadás megakadályozásához és a társadalmi integrációhoz.

A mosonmagyaróvári Tanoda évzáróját a minap tartották, ahol dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében kiemelte: a Tanoda legfőbb érdeme az a felzárkóztatási lehetőség, mely a gyermekek életének minden területére kihat. Ezért elmondhatjuk, hogy a tanodás gyermekek életük legnagyobb esélyét kapják. Hozzátette: az évzáróval ismét lezárult egy korszak a mosonmagyaróvári speciális pedagógiai program életében. Ám tovább kell dolgozni azon, hogy ez a program fennmaradjon.

„Szükséges és fontos, hogy az a szolgáltatási bázis, ami itt kialakult, folyamatosan elérhető legyen a diákok számára. Hiszen a program lehetővé teszi, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek sikerélményeket könyveljenek el, szakmát tanuljanak és megmutathassák azt, hogy miben tehetségesek. Emellett szociális, egészségügyi, krízis megelőzési, gyermekjóléti szolgáltatásokkal segíti a diákok beilleszkedését a társadalomba.” – mondta dr. Nagy István.

Nagy Sándor, a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület elnöke részletes prezentációban mutatta be az elmúlt három év történéseit, összefoglalva és rámutatva a program lehetőségeire, sikereire.

Dr. Pető Péter, Gyór-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzat alelnöke megjegyezte: Mosonmagyaróvár települési adottságaiból kifolyólag folyamatosan fogad be embereket, generációkat nevel fel, majd enged útjára Ausztria vagy más irányok felé.  A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület Tanoda kezdeményezése olyan szolgáltatása a városnak, mely a közösségépítés szempontjából is fontos és figyelemre méltó tevékenység.

Staár Katalin, az önkormányzat Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöke megköszönte meg a Tanodában dolgozó pedagógusok és szervezők munkáját, akik mind az oktatás-nevelési, mind pedig egyéb programok lebonyolítása esetén is helyt álltak. Mint mondta: a Tanoda mára fogalommá vált a városban, az önkormányzat minden időben követte és támogatta a program működését és ez a jövőben is így marad.

Ez is érdekelhet...

Négyen indulnak a polgármesteri helyért Mosonmagyaróváron

Hétfő délután 4 óráig adhatták le az ajánlóíveket