Előzzük meg a biciklilopásokat! Ingyenes kerékpár regisztrációt tart a rendőrség Mosonmagyaróváron

Előzzük meg a biciklilopásokat! Ingyenes kerékpár regisztrációt tart a rendőrség Mosonmagyaróváron

- Kategória: Hírek

A kerékpárlopások megelőzése érdekében bicikli regisztrációt tart a rendőrség Mosonmagyaróváron. Emellett több jó tanáccsal is szolgálnak a rendőrök, miként tolvajok tekerjenek el a biciklinkkel.

A „házhoz megyünk” elnevezésű bűnmegelőzési program keretében tart ingyenes kerékpár regisztrációt a rendőrség április 28-án, szombaton reggel 9 órától Mosonmagyaróváron, a Kápolna téren, a mosoni piacnál. Ennek során a „BikeSafe” programban keretében a rendőrség adatbázisába rögzítik a kétkerekű adatait, amely lopás esetén megkönnyíti a felderítést. A bicikli tulajdonosának csupán egy a személyazonosságát igazoló okmányt kell magával hoznia.

A regisztráció mellett a rendőrség a kerékpárlopások megelőzési lehetőségeire is felhívja a figyelmet. A tapasztalatok szerint az ellopott kerékpárok több mint a felét nem a nyílt utcáról viszik el, hanem pincékből, lépcsőházakból, tárolókból. A kerékpárlopás elleni védekezés tehát többlépcsős: egyrészről meg kell fontolnunk, hogy miként védekezzünk szabadtéren, másrészről pedig arra is gondot kell fordítanunk, hogy milyen módon óvjuk kétkerekűnket a tárolás során.

Fontos, hogy ne hagyjuk egy pillanatra sem lezáratlanul a kerékpárunkat. Használjunk két minőségi zárat (U-lakat, colstock zár). A lezárásra kiszemelt tárgy legyen legalább olyan erős, mint maga a lakat és lehetőség szerint jól látható, forgalmas helyen zárjuk le a kerékpárt. Emellett a tárolásra használt helyiséget megfelelő védelemmel lássuk el.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az