Elhunyt dr. Thiesz József

Elhunyt dr. Thiesz József

- Kategória: Hírek

Pótolhatatlan veszteség érte a magyar mozgássérült emberek közösségét, 72 éves korában elhunyt dr. Thiesz József, a Mozgáskorlátozottak Mosonmagyaróvári Egyesületének és a Magyar Izombetegek Országos Egyesületének alapító elnöke, a MEOSZ Etikai és Fegyelmi Bizottságának tagja. – közölte honlapján a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége.

Dr. Thiesz József – ügyész, majd ügyvéd – 1981-ben hozta létre az egyesületet, mindössze hat hónappal maradtak le attól, hogy a MEOSZ alapítói között legyenek. Haláláig ő vezette az egyesületet, amely több külföldi szervezettel ápol szoros baráti kapcsolatot. Mindkét egyesület alapítójaként a súlyos mozgáskorlátozott személyekkel kapcsolatos emberi jogok érvényesítését tűzte ki célul. Minden alkalommal büszkén emlegette a segítő családját és az együttműködő sorstársakat, akik nélkül nem járulhatott volna hozzá a magyar mozgássérült emberek mozgalmának elismeréséhez.

A mozgássérült emberek érdekképviselete területén végzett több évtizedes példamutató tevékenysége elismeréseként számos kitüntetésben részesült: 2003-ban a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat Batthyány–Strattmann László–díjjal, a MEOSZ 2011 májusában az Ember az Emberért érem arany, majd 2016-ban, a szövetség megalakulásának 35. évfordulója alkalmából ezüst fokozatával tüntette ki, 2013-ban Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a nemzeti ünnepünk alkalmából Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetést adományozott neki.

Ez is érdekelhet...

Az Év Állatvédő Középiskolája a Kossuth Lajos Gimnázium

Az Állatvédelem gyerekeknek szerkesztőbizottsága és az Állatorvostudományi Egyetem