Egy hónapja fizetős a parkolás a Flesch Központnál

Egy hónapja fizetős a parkolás a Flesch Központnál

- Kategória: Hírek, Közélet

Több mint egy hónapja vált fizetőssé a Flesch Központ melletti parkoló. Azóta napközben és éjszakánként is szinte üres a parkoló, ám a rendezvények idejére megtelik és az előadásokra látogatók könnyen találnak szabad helyet. Az első fél óra mindenki számára ingyenes, a Flesch rendezvényeire látogatók további két óra díjmentességet kapnak.

Még 2021. szeptemberében döntött a képviselő-testület arról, hogy fizetőssé teszik a parkolást a Flesch Központ melletti várakozóhelyeken. A változtatásra azért volt szükség, mert a Flesch Központ mellett található parkolóhelyeken az újonnan épült társasházak miatt megnövekedett a forgalom. Ezeket a parkolókat javarészt a társasházak lakói, illetve a vállalkozások vendégei használták. Az önkormányzat szerint a parkoló fizetőssé tételével elérhető, hogy különösen rendezvények és előadások alkalmával a központ látogatói vegyék igénybe a helyeket.

Az első egy hónap tapasztalatai azt mutatják, hogy a rendszer jól működik. – mondta el portálunk érdeklődésére Tóth László, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. parkolási csoportjának vezetője. Hozzátette: az elmúlt hetek során bebizonyosodott, hogy korábban a környéken lakók foglalták el a parkolók nagy részét, így nem volt szabad hely az előadásokra látogatók számára.

Tóth László kiemelte: az első fél óra várakozás minden autós számára ingyenes. Így például, aki az itt lévő üzletbe megy vásárolni, továbbra is díjmentesen várakozhat. A fél óra letelte után minden megkezdett óra 300 forintba kerül. A fizetős rendszer a hét minden napján 24 órában működik. Mindazok számára, akik a Flesch Központ valamilyen rendezvényén vesznek részt, a fél órán felül további két óra díjmentességet biztosítanak. A parkolójegyet az intézmény portáján tudják érvényesíteni. A csoportvezető hozzátette: fontos, hogy a parkolójegyet mindenki megőrizze. Nem kell az autóban hagyni, hiszen itt nincs ellenőr, ám az elveszett parkolójegy pótlása 8.100 forintba kerül.

Korlátozott számban éjszakai bérletet is lehet váltani erre a parkolóra. Az önkormányzati rendelet szerint összesen ötven ilyen bérletet tudnak értékesíteni. Eddig néhányan éltek ezzel a lehetőséggel. A tervek közt szerepel a jövőben, hogy nappali bérleteket is biztosítanak majd.

Tóth László hozzátette: a környéken néhány éve kialakított több mint száz parkoló továbbra is ingyenesen használható.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az