Bővítik a bölcsődét

Bővítik a bölcsődét

- Kategória: Hírek

Nekiláttak a szakemberek a leendő új bölcsődei szárny építésének az Aranyossziget utcában, Mosonmagyaróváron. A több mint 174 millió forintos beruházást az önkormányzat pályázati támogatásból valósítja meg. – hangzott el a bölcsőde bővítéséről kedden tartott sajtótájékoztatón.

„Akár jelzés értékű is lehet, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatok megvalósítása egy bölcsőde építéssel kezdődik Mosonmagyaróváron.” – jelentette ki a sajtótájékoztatón dr. Árvay István. Hozzátette: hiszen ez azt jelenti, hogy bíznak a jövőben. A polgármester elmondta: ez a beruházás az első lépcsője annak a programnak, ami során 2019 végéig számos hasonló mértékű fejlesztés valósul majd meg a városban.  A kivitelezésre a legjobb ajánlatot az Óvár Építőipari Kft. adta, így a cég nyerte el a munkát. A beruházás során két csoportszobával, huszonhat férőhellyel bővül az intézmény.

Dr. Nagy István államtitkár, országgyűlési képviselő a térségben megvalósuló bölcsődefejlesztésekről szólva kiemelte: összesen közel 720 millió forint támogatást nyertek el a térség önkormányzatai erre a célra. A mosonmagyaróvári mellett 12,6 millióból újítják fel a jánossomorjai bölcsődét, közel 194 millióból építenek új, huszonnégy férőhelyes bölcsődét Lébényben, több mint 110 millióból bővítik a halászi intézményt, közel 178 millióból új bölcsőde épül Győrújfalunk, illetve közel 50 millióból bővítik az öttevényit.

Az eseményen Németh Tímea, a Mosonmagyaróvár Egyesített Bölcsődék Intézménye (MEBI) vezetője elmondta: három egységükben összesen 252 férőhelyet tudnak biztosítani. Az igény azonban ennél magasabb a bölcsődei ellátásra, ezért évek óta folyamatos a várólista. Ezért is nagy lehetőség ez a bővítés. Emellett időszakos gyermekfelügyelettel is bővül a szolgáltatások köre, valamint a beruházás során sószobát és fejlesztőszobát is kialakítanak. Ez utóbbival helyben tudják majd biztosítani a korai fejlesztést a kisgyerekek számára.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az