Biológiai és informatikai sikerek a Kossuth Lajos Gimnáziumban

Biológiai és informatikai sikerek a Kossuth Lajos Gimnáziumban

- Kategória: Hírek

A minap rendezték meg a XXV. Dr Árokszállásy Zoltán Biológiaverseny országos döntőjét Miskolcon, a Földes Ferenc Gimnáziumban. A verseny a legrangosabb megmérettetések egyike a hazai biológiaversenyek palettáján. A döntőn az ország legtehetségesebb diákjai mérték össze tudásukat, három kategóriában 670 tanuló közül a legjobb nyolcvan vehetett részt a döntőben.
A Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumot két tanuló is képviselte a rangos megmérettetésen. Szabó Noah, 8.BC osztályos tanuló az I. kategóriában országos 12. helyezést ért el. Egyúttal Noah az első Kossuthos tanuló, aki kisgimnazistaként (7-8. évfolyam) már döntőbe jutott. Felkészítő tanára Liziczai Márk.
Liziczai Gergő, 11.BC osztályos tanuló III. kategóriában az országos 18. helyet szerezte meg.
Felkészítő tanára Dohovics-Sztancsik Ildikó.

Informatikából is élvonalban van a Kossuth-gimnázium. A PENdroid középiskolásoknak meghirdetett versenye egy olyan évente egyszer megrendezett informatikai kihívás, amely célkitűzése az adott korosztály versenyeztetése az Androidos alkalmazások programozása, és a játékfejlesztés területén. Két előzetes fordulón sikeresen túl jutva, kvalifikálta magát a Kossuth Lajos Gimnázium csapata az országos döntőbe. A helyszíni döntő a minap volt a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán. A kvalifikáció egyben többletpontot is jelent a diákoknak a Pannon Egyetem informatikai képzéseire való továbbtanulás esetén. A 8 órás versenyre saját eszközparkkal érkeztek a tanulók. A feladatot a nap elején ismertették: egy mobiltelefonon lefuttatható, működő játékprogramot kellett elkészíteni. A Kossuth Gimnáziumon kívül csak technikumok voltak versenyben. A célt teljesítette a mosonmagyaróvári csapat, a játékprogram elkészült és működött. Pontozás alapján ezzel az országos 10. helyezést értek el. A csapat tagjai: Árvai Botond, Horváth Balázs és Tóth Márton, valamennyien 10.BC osztályos tanulók. Koordinátor tanár: Magyarné Kiss Mónika.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az