Beteg nagymamájának termesztette a marihuánát

Beteg nagymamájának termesztette a marihuánát

- Kategória: Hírek

Első fokon felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság azt a szlovák férfit, aki a vád szerint marihuánát termesztett rajkai otthonában. A vádlott azt állította, beteg nagymamájának készített volna fájdalomcsillapító krémet a növényekből.

Még tavaly júliusban mentek ki a rendőrök Rajkára, egy ott élő szlovák férfi házához. A rendőrök bár nem kábítószert kerestek, megérezték a lakásban a jellegzetes szagot, majd az emeleten kisebb vadkender ültetvényt találtak.

A vádirat szerint a szlovák férfi rajkai családi háza tetőterében termesztett marihuánát. Ez ehhez szükséges palántákat és felszerelést Bécsben vásárolta meg. A vádlott azt állította, súlyosan beteg idős nagymamája számára fájdalomcsökkentésre akart kannabisz tartalmú krémet készíteni a növényekből. A nagymama egyébként három nappal azelőtt hunyt el, amikor a rendőrök az ültetvényt megtalálták.

A Mosonmagyaróvári Járásbíróság a férfit kábítószer birtoklásának büntette miatt két év börtönre ítélte négy év próbaidőre felfüggesztve. Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész súlyosbításért fellebbezett. A vádlott egyébként családos ember, Pozsonyban mentősként dolgozik és az eljárás során merült fel, hogy fogyasztott volna kábítószert. A nyomozóknak meg tudta mutatni azt a cseh internetes oldalról letöltött receptet is, amiben a krém előállítását leírták.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az