Balázs Endre: „Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy Szabó Miklós engem kért fel” – Továbbra is kiemelt feladat a Karolina

Balázs Endre: „Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy Szabó Miklós engem kért fel” – Továbbra is kiemelt feladat a Karolina

- Kategória: Hírek, Közélet

Egyhangúlag szavazta meg Balázs Endrét alpolgármesternek Mosonmagyaróvár képviselő-testülete alakuló ülésén. Balázs Endre 32 éves, okleveles közgazdász. Családjával több éve Mosonmagyaróváron él. Az új alpolgármestert a várost érintő terveiről kérdeztük.

Ilyen fiatalon miért gondolta, hogy beszáll a városi politikába?

Korábban is kiálltam már a várost érintő ügyekben, így például egyik szervezője voltam a Karolina Kórház megmentése, az ellátások visszaállítása érdekében szervezett demonstrációnak. A kórház sorsát különösen szívügyemnek tekintem, személyes érintettség miatt is. Ezért is léptem akkor a nyilvánosság elé.

Miért csatlakozott a megválasztott polgármester szövetségéhez?

Szabó Miklóst láttam a legmegfelelőbb személynek a város vezetésére, ezért is csatlakoztam a csapatához. Mivel egyetlen párt tagja sem vagyok, nem köt semmiféle pártérdek, kizárólag az város érdekeit tartom szem előtt. Mosonmagyaróvár érdeke pedig az, hogy Szabó Miklós vezesse, aki szakmailag, emberileg is követendő példa elhivatottsága és a város érdekében eddig végzett munkája alapján. Tizennégy éves fideszes hatalom után végre olyan emberre van szükség Mosonmagyaróvár élén, aki szóba áll az emberekkel, valóban foglalkozik a problémáikkal.

Hogyan fogadta, hogy a polgármester önt kérte fel helyettesének?

Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy Szabó Miklós engem kért fel az alpolgármesteri poszt betöltésére. Az pedig különösen jól esett, hogy a testület egyöntetűen megerősített ebben.  Szabó Miklóssal és a Mosonmagyaróvári Polgári Kerekasztal Egyesülettel, illetve szövetségeseivel az elmúlt több mint egy év során nagyon jó összhang alakult ki. Úgy érzem, ez megalapozza az elkövetkezendő évek közös munkáját.

Könnyen indul ez a munka?

Nem vagyunk könnyű helyzetben. Nagyban megnehezíti a kezdeti munkát, hogy az előző testület a szervezeti és működési szabályzat módosításával lényegesen korlátozta a városvezetés hatáskörét. Ez példa nélküli volt az önkormányzatiság történetében Mosonmagyaróváron. Ennek ellenére hiszem azt, hogy a testület minden tagja a város érdekeit tartja majd szem előtt és senki nem lesz gátja a fejlődésnek.

Mik az elkövetkezendő időszak legfontosabb feladatai?

Feladat van bőven. Továbbra is fontosnak tartom a kórház helyzetének rendezését. Noha az önkormányzatnak kevés ráhatása van erre, mégis tud nyomást gyakorolni a fenntartó felé. Sorra vesszük fel azokat a szálakat, amelyek elvezethetnek a megnyugtató megoldáshoz. Ugyancsak fontos a magyaróvári posta illetve szolgáltatás valamilyen formában történő újra nyitása. A választási kampány során hangsúlyoztuk az úgynevezett közösségi költségvetés létrehozását. Azt is kimunkáljuk, milyen keretek között legyen lehetőség az éves szinten 100 milliós forintos keretösszeg városlakók általi felhasználásáról.

Ez is érdekelhet...

Bírálták, mégis megszavazták

Szabó Miklós: „Hatékonyan csak akkor tudunk dolgozni, ha