A szociális dolgozókat ünnepelték Mosonmagyaróváron

A szociális dolgozókat ünnepelték Mosonmagyaróváron

- Kategória: Hírek

A mosonmagyaróvári önkormányzata a szociális szférában dolgozó 300 munkatársát köszöntötte a szociális munka napja alkalmából megrendezett városi ünnepségen a minap a Flesch Központban.

Dr. Árvay István polgármester beszédében kiemelte, a jelenlevők nagy létszáma azt az üzenetet hordozza számára, hogy a közösségnek vannak olyan szociálisan érzékeny tagjai, akiket nem tántorított el sem a járvány, sem a ki nem számítható megpróbáltatások sora attól, hogy választott hivatásuk mellett kitartsanak és az embert próbáló munkában örömüket leljék. Ugyanakkor kitért arra, hogy az energiaválság, az élelmiszer árak drasztikus emelkedése újabb terhet ró a szociális ellátórendszerre, fenntartókra, akik küzdenek azért, hogy fennmaradjanak és még elfogadható szolgáltatási színvonalat tudjanak biztosítani. Egyúttal köszönetét fejezte ki a polgármester a dolgozókon kívül azoknak az önkénteseknek, civil szervezeteknek és jóérzésű adományozóknak, akik a háttérből támogatják az intézmények tevékenységét.

A beszédet követően az önkormányzati díjak, elismerések átadására került sor. A Mosonmagyaróvár Város Kiváló Szociális Dolgozója díjat BOGDÁNY HORTENZIA a Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény dolgozója vehette át, az Idősek Gondozóházában kimagasló szakmai hozzáértéssel végzett segítőkész gondozói munkája megbecsüléseként.

Önkéntes Szociális Munkáért elismerő oklevelet kapott SZEDERKÉNYI GYÖRGYNÉ, HORVÁTH IMRE és POLLREISZ BALÁZS, akik önkéntes munkával, adománygyűjtéssel vagy egyéb módon nyújtanak segítséget a rászorultaknak.

 

Dr. Árvay István polgármester emléklappal köszöntötte a jubilálókat. Elsőként elbúcsúzott a 40 éves jubileumát ünneplő, nyugdíjba vonuló Csiba Erzsébet intézményvezetőtől, aki a közelmúltban vehette át a Mosonmagyaróvárért emlékérmet, mely a város második legrangosabb kitüntetése. Ezt követően a polgármester a Kistérségi Egyesített Szociális Intézményben, a Család és Gyermekjóléti Szolgálatnál, valamint a Mosonmagyaróvári Egyesített Bölcsődék Intézményében több évtizede dolgozó munkatársak – Nádlerné Petz Erzsébet gondozó, Szabó Jánosné vezető ápoló, Varga Beáta házigondozó, Nagy Csabáné szociális asszisztens, Gráczol Ferencné kisgyermeknevelő, Tukovics Imréné kisgyermeknevelő, Légrádi Katalin bölcsődevezető és Posztós Lászlóné kisgyermeknevelő – számára adott át emléklapot és egy szál virágot.

A Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény intézményvezetői elismerését Csiba Erzsébet adta át Geisztlinger Ildikó, Kissné Bódis Tünde, Preiner Frigyesné, Szabó Márkné, Szütsné Nagy Zsuzsanna és Vámosné Major Veronika részére. Novics Bernadett intézményvezetőtől, a Család és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai – Farkas Eszter, Mihályiné Németh Anna, Simai Györgyi és Völgyesi-Domonkos Klára – kaptak jutalmat. Radányi Zoltánné intézményvezető a Mosonmagyaróvári Egyesített Bölcsődék Intézménye dolgozóit – Bereczk Juditot, Fléner Adriennt, Horváth Lászlónét, Jakab-Dobozi Krisztinát és Vargáné Kovarik Ilonát – köszöntötte. A hölgyek munkáját 1-1 szál virággal köszönte meg dr. Iváncsics János alpolgármester.

Hagyomány, hogy a Pápai Sarokkő Baptista Gyülekezet által működtetett Családok Átmeneti Otthona egységeinek intézményi elismerései is ez alkalommal kerülnek átadásra. Mészáros Dávid és Kovács Andrea intézményvezetők a két egységnél dolgozók közül Karácsony Istvánné, Koltai Péter Gábriel és Papp Viktória, valamint Bognár Erzsébet Magdolna, Kovács Dorina és Muik Eszter munkáját értékelték elismeréssel. Az ünnepség befejezéseként Régen volt, igaz sem volt címmel a FlexArt, a Theatrum ad Flexum és a Mosonyi Mihály Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak közös táncos-zenés-dalos összeállítását tekinthették meg az ünnepeltek.

Fotó: Milkovits Tibor

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az