A kultúrát is elérte az energiaválság – Idén elmaradnak a városi nagyrendezvények

A kultúrát is elérte az energiaválság – Idén elmaradnak a városi nagyrendezvények

- Kategória: Hírek, Közélet

Az energiaköltségek drasztikus drágulása komoly kihívások elé állította a mosonmagyaróvári Flesch Nonprofit Kft.-t is. Működésüket nagyban befolyásolja a költségnövekedés, kényszerűségből szinte minden városi nagyrendezvény elmarad az idei évben. A szervezők ugyanakkor a nehézségek ellenére is számos érdekes programmal készülnek a városban és vonzáskörzetében élők számára 2023-ban.

– Az önkormányzat által meghatározott irányelveknek megfelelően a Flesch Kft.-nél is lényeges energiamegtakarítási intézkedéseket vezettek be már az elmúlt év végén – erről Csiszár Péter, a cég ügyvezetője beszélt portálunknak. Elmondta, hogy az önkormányzat minden városi intézménynek, így a Flesch Kft.-nek is legalább huszonöt százalékos energiaspórolást írt elő. A cég a tizenhatszorosára drágult távhő- és a tízszeresére növekedett villamosenergiaárak miatt negyven százalékos arányban csökkentette az energiafelhasználást az elmúlt év utolsó két hónapjában. Hozzátette, hogy hasonló megtakarításokkal terveznek az idei esztendőben is.

Éppen ezért például a Fehér Ló Közösségi Ház márciusig zárva tart, az ott működő csoportok addig a Flesch Központban tarják meg foglalkozásaikat. A Huszár Gál Városi Könyvtár csökkentett nyitvatartással működik a fűtési időszakban. Az ügyvezető kiemelte: az önkormányzattal történt egyeztetéseket követően úgy döntöttek, hogy 2023-ban a nemzetközi makett kiállításon kívül minden városi nagyrendezvény elmarad.

A nonprofit kft. intézményei közül a Flesch Központ programjai kerülnek fókuszba az idén. A legfontosabb cél a továbbiakban a zavartalan működés fenntartása. A tervezett bérletes színházi előadásokon kívül is számos egyéb programon vehetnek részt az érdeklődők, ráadásul új programsorozattal is készülnek a szervezők „Flesch Tavaszi Fesztivál” címmel. Emellett a tervek szerint megrendezik a Food Truck Show-t, ami az elmúlt években rendkívül népszerű volt a városban. Visszatér a Flesch Károly Nemzetközi Hegedűverseny, melynek keretében zajlik a majd a hagyományos Flesch Zenei Hét programsorozat is. Sőt mindezeken felül további érdekes eseményekkel is készül a Flesch Központ.

Portálunkon a későbbiekben részletesen beszámolunk a közelgő programokról.

Ez is érdekelhet...

Állami elismerések a nemzeti ünnep alkalmából

A nemzeti ünnep alkalmából többen is kaptak rangos