654 milliós önkormányzati forrásból fejlesztik a vízisport-telepet

654 milliós önkormányzati forrásból fejlesztik a vízisport-telepet

- Kategória: Hírek, Közélet

Több mint félmilliárd forintból fejlesztik a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület (MVSE) telephelyét. A beruházás önkormányzati támogatásból valósul meg.

Több évtizedes terv valósul meg Mosonmagyaróváron azzal, hogy fejlesztik az MVE telephelyét a Mosoni-Duna partján. – ezt dr. Árvay István polgármester sajtótájékoztatón jelentette be csütörtökön. Elmondta: korábban több állami és uniós pályázatot is kiírtak, amiből fejleszthették volna a vízisport-telepet, ám ezek mindegyike főként turisztikai célokat szolgált volna. A város célja azonban elsősorban a vízisport fejlesztése volt. Ezért döntöttek úgy, hogy az önkormányzat saját forrásból, mintegy bruttó 654 millió forintból megvalósítja a fejlesztést. Az erre kiírt közbeszerzési pályázat eredménnyel zárult. Érkezett olyan ajánlat, ami a költségvetési kereten belül van, így a szerződéskötésre még júniusban sor kerülhet. Ezt követően  megtörténik a szerződés aláírása, majd a munkaterület átadása. A tervek szerint ősszel kezdődhet a kivitelezés és egy év múlva elkészül az új létesítmény.

Ennek részleteit Pollhammer Jenő, az MVSE elnöke ismertette. Mint mondta: a két épületben konditerem, közösségi tér, minden szakosztály részére öltöző, vizesblokk áll majd rendelkezésre. Az alsó részben korszerű csónaktárolót alakítanak ki. Az új vízisport-telep megépülésével ez a sportág is megkapja városunkban a sportoláshoz, sportteljesítményükhöz méltó helyet.

Dr. Wlasitsch Mirkó, a sárkányhajó versenyek, a Voluta meghonosításának, a vízisport-telep létesítésének ötletgazdája úgy fogalmazott: .ezzel a beruházással több évtizedes álom válik valóra. Fontos ez a város számára, hiszen napi szinten száznál is több sportoló használja a vízisport-telepet.

Ez is érdekelhet...

Diplomaátadó a mosonmagyaróvári egyetemi karon

A Széchenyi István Egyetem nyári diplomaátadóinak első ünnepségét