Zenei elismerések

Zenei elismerések

- Kategória: Egyéb

A zene világnapja alakalmából rendezett ünnepi hangversenyt a mosonmagyaróvári Mosonyi Mihály Zenei Alapfokú Művészeti Iskola.

Ebből az alkalomból adta át a „Zeneoktatásért” Alapítvány kuratóriumának elnöke és a zeneiskola intézményvezetője a különböző tanszakok legjobb növendékeinek az alapítványi díjat. A díjazottak: Buda Réka kürt, Cséfalvay Dóra hegedű, Csöllei Bálint ütő, Gulyás Piroska hegedű, Hérics Viktória fuvola, Jakabházy Eszter Kata zongora, Lakatos Csilla zongora, Makkos Fanni Bianka fuvola, Mezei Márk ütő, Pap Zsófia furulya, Tóth Adél Márta gordonka, Tóth Jana zongora, Vadász Jázmin Borka klarinét, Varga Ákos ütő, Varga Balázs gitár, Varga Pálma zongora.

Az eseményen adták át az iskola legtehetségesebb növendéke részére a Sattler-díjat is, amit ezúttal Buda Zsófia (hegedű) kapott, felkészítő tanára Oross Márton volt.

Az intézmény tanárai minden évben szavaznak az „Év Tanára” díj odaítéléséről. A 2017-es évben ezt a díjat Oross Márton hegedű szakos tanár kapta meg.

Dr. Árvay István 2015-ben alapította a Dr. Sattler János Alapítványt, mely az egyesített Moson és Magyaróvár első polgármesterének emlékét ápolja. Az alapítvány feladatkörébe tartozik a szociális tevékenységet végző civil szervezetek támogatása, fiatalok tehetséggondozása és jótékonysági rendezvények szervezése. Az alapító és a kuratórium tagjai 2015-ben létrehozták az első pénzjutalommal járó alapítványi díjat, mely a Dr. Sattler János Alapítvány Zenei Tehetség Díj nevet viseli. A kuratórium tagjai 2017-ben úgy határoztak, hogy a díjat idén a Mosonmagyaróvári Ütőegyüttes kapja meg.

zene001  zene003zene002

Ez is érdekelhet...

Ne vásároljunk, vagy béreljünk meggondolatlanul élő nyulat húsvétra!

Húsvét közeledtével a felelős állattartásra, ezen belül különösen