Sportgálán köszöntötték a legjobbakat

Sportgálán köszöntötték a legjobbakat

- Kategória: Egyéb

Hagyományosan sportgálán köszöntötték a város legeredményesebb sportolóit szombaton Mosonmagyaróváron a Flesch Központban.

„A mosonmagyaróvári sportos önkormányzat.” – jelentette ki köszöntőjében dr. Iváncsics János alpolgármester, utalva arra, hogy a helyi sport finanszírozásának mértéke eléri a megyei jogú városokét. Hozzátette: még többet kell tenni annak érdekében, hogy a fiatalok közül a jelenleginél is többen sportoljanak. Az önkormányzat igyekszik ehhez minden feltételt megteremteni. Példaként említette az elmúlt évből az UFM Aréna megépítését, illetve a városi jégpálya létesítését. Ez utóbbi üzemeltetője az elmúlt napokban kért újabb engedélyt, hogy amíg az időjárás engedi, tovább működhessen a létesítmény.

Az eseményen felszólalt Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára, aki beszédében emlékeztetett arra, hogy hét évvel ezelőtt két helyi sportember elhatározta, hogy újra indítja az atlétikát Mosonmagyaróváron. Kitartó munkájuknak köszönhetően mára egészen magas szintre jutott a mosonmagyaróvári atlétika. A főtitkár bejelentette: ezt a megfeszített munkát és az elért eredményeket értékelve a Magyar Atlétikai Szövetség elnöksége a napokban írásban kérte a szakminisztériumtól, hogy az idei költségvetésükből finanszírozzák a Mosonmagyaróvárra tervezett korszerű, műanyag borítású atlétikai pálya megépítését.

A sportgálán köszöntötték a 2017. évi magyar bajnokságokon egyéni és csapat sportágban első három helyezést elért, valamint a nemzetközi, vagy világversenyen, Európa és világbajnokságokon eredményesen szereplő sportolókat, továbbá edzőiket, illetve a hazai és nemzetközi táncversenyeken eredményesen szereplő csoportokat.

Az eseményen adták át az év sportolóinak járó díjakat is. Az év nő sportolója ezúttal Szabó Nóra lett, míg az év férfi sportolójának Takács Lászlót választották. Az év sportegyesülete a Mosonmagyaróvári Atlétikai Club lett.

       

 

 

Ez is érdekelhet...

Ne vásároljunk, vagy béreljünk meggondolatlanul élő nyulat húsvétra!

Húsvét közeledtével a felelős állattartásra, ezen belül különösen