Nyári Fesztivál – Szent István Napok 2017

Nyári Fesztivál – Szent István Napok 2017

- Kategória: Egyéb

Meseautóval és Wellhelloval érkezik idén a Nyári Fesztivál – Szent István Napok Mosonmagyaróváron. A kultúra, a szórakozás és a gasztronómia veszi át ismét a főszerepet augusztus 18. és 20. között a Szent István király úton. A fesztivál utcává alakuló mosoni szakasz két színpadán egymást követik a hazai sztárvendégek: a Madách Színház Meseautó című előadásával érkezik, itt lesz a Wellhello, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, Bereczki Zoltán, ByeAlex és a Slepp, a Kelemen Kabátban. Az ünnepi hétvégén sokszínű gyermekprogramok, Fúvós Fesztivál, Mesterségek utcája várja a fesztiválozókat, és elkészül Szigetköz legnagyobb halászleve Buday Péter mesterszakáccsal.

Már augusztus 17-én hangolódhatnak a nyolcadik Nyári Fesztivál-Szent István Napok programsorozatra. A Fehér Ló Közösségi Házban délután 5 órától Szomjas György Neti Sanyi című magyar portréfilmjét tekinthetik meg az érdeklődők az utolsó nagy kalotaszegi prímásról. A filmvetítés után nyílik a Kalotaszegi cifra szoba népművészeti kiállítás szintén a Fehér Ló Közösségi Házban, amelyet a fesztivál ideje alatt is láthatnak.

Nyolcadik éve ad otthont Mosonmagyaróvár Szigetköz legnagyobb ingyenes összművészeti fesztiváljának, a Nyári Fesztivál – Szent István Napoknak. Idén augusztus 18-án a programsorozat a Flesch Központban kezdődik, délután 5 órakor Jankovics Marcell Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, grafikusművész kiállításával.  6 órától a nyitó ünnepségen két város zenész növendékei adnak közös koncertet. A lengyel Piotrków Trybunalski és a mosonmagyaróvári Mosonyi Mihály Zeneiskola 60 zeneiskolása együtt lép fel a Flesch Központ színháztermében.

Az igazi szabadtéri fesztivál hangulat augusztus 19-én indul a Szent István király úton és az idén ötéves FUTURA körül. Két színpadon és a Fesztivál utcán több mint húsz produkció, több száz fellépő szórakoztatja az érdeklődőket. Mind a két napon reggeltől estig játszóház várja a gyerekeket óriás fajátékokkal. 19-én, szombaton családi programként Makám koncert lesz, majd Hórihorgas Mulattatók érkeznek Gólyalábas lovagi viadallal. A moziban megnézhetik a Lúdas Matyit is.

Augusztus 19-én, szombaton este a könnyűzenei fellépők sorát Bereczki Zoltán élő koncertje nyitja, majd őt a színpadon a Moson Big Band és Horváth Meggie követi. Este 9 órától a Madách Színház szabadtéri előadása, a Meseautó idén is ingyenes. Hagyományainkhoz híven ülőhelyeket biztosítanak a szervezők, amelyek hamarosan megvásárolhatók elővételben 1.500 forintért a Flesch Központban, illetve az előadás napján, a helyszínen. Éjjel fél 12-től Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar élő koncertje vár mindenkit.

Államalapító Szent István királyunk tiszteletére délelőtt szent misével és kenyérszenteléssel kezdődik az ünnepi program a mosoni Nepomuki Szent János Plébániatemplomban, ezután a Szent István szobornál lesz a koszorúzás és a városi ünnepség. Az ünnepség szónoka Dr. Nagy István a Földművelődési Minisztérium államtitkára, országgyűlési képviselő.

A gyerekeknek és családoknak szóló programok sora augusztus 20-án tovább bővül, egész napos Mesterségek utcája programmal, ahol több mint húsz mesterséget ismerhetnek meg a látogatók. Az ünnepen elkészül Szigetköz legnagyobb halászleve Buday Péter mesterszakács segítségével. A gyerekek örömére vasárnap ebéd után érkezik a Bóbita Bábszínház óriásbábos játékkal majd lovagi tornával.

Két évente ad otthont a Nyári Fesztivál-Szent István Napok a Fúvós Fesztiválnak. Így idén, augusztus 20-án délután négy nagyszerű zenekar is fellép majd. A két házigazda, a Kühne Koncert Fúvószenekar és a MOFÉM Fúvószenekar. Vendégeik a németországi Stadtkapelle Bopfingen és a szlovákiai Myjava Fúvószenekar.

Az esti koncertsorozat előtt délután 6 órakor nyílik a Fehér Ló Közösségi Házban Vecsei László Ezékiel Szerelmes városok kiállítása.

A könnyűzenei koncertek sora folytatódik augusztus 20-án este 7 órától ByeAlex és a Slepp élőkoncertjével, majd a nagyszínpad vendége 9 órától a Wellhello élőkoncertje. Fél 11-kor ünnepi tűzijáték vár mindenkit, 11 órakor kezdődik a Kelemen Kabátban koncert, amellyel véget ér a 2017-es Nyári Fesztivál-Szent István Napok programsorozat.

A Nyári Fesztivál-Szent István Napok Mosonmagyaróvár és a Szigetköz legnagyobb kulturális, szórakoztató és turisztikai attrakciója évről-évre, amely tízezreket vonz a városból, a környékbeli településekről, az ország több pontjáról és büszkén mondhatjuk, hogy határainkon túlról is. Az idei összművészeti fesztivál is ingyenes, ahogy az elmúlt hét évben.

Ez is érdekelhet...

Ne vásároljunk, vagy béreljünk meggondolatlanul élő nyulat húsvétra!

Húsvét közeledtével a felelős állattartásra, ezen belül különösen