NB II-es csapat létrehozása a cél – Összefogás a kosárlabdasport érdekében

NB II-es csapat létrehozása a cél – Összefogás a kosárlabdasport érdekében

- Kategória: Egyéb

– Minden sportágban meg kell adni a sportolni vágyóknak a lehetőséget, s célunk a kosárlabda újjáélesztése is – mondta dr. Iváncsics János azon a sajtótájékoztatón, amit múlt szerdán tartottak a Városházán. – De ehhez nem elég a pénz, infrastruktúra is kell hozzá.

Ezért kötött év végén együttműködési megállapodást az Első Magyaróvári Torna Egylet 1904, a Győri Kosárlabda Club és Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata.

A Győri Kosárlabda Club az NBI/B csoportban játszik, s évek óta segíti a mosonmagyaróvári kosárlabdasportot, s valójában a szerződéssel egy hosszabb együttműködés végére került pont.

Drescher Ottó, az MTE 1904 elnöke elmondta, hogy az egyesület három éve létrehozta már kosárlabda szakosztályát, s jelenleg a Fekete-iskolában, a Bolyaiban és a Haller-iskolában dolgoznak közel száz gyermekkel. Elsődleges cél, hogy minél több gyermek sportoljon, de nem titkolják, győri segítséggel reményeik szerint létrejöhet egy NB II-es kosárlabdacsapat Mosonmagyaróváron. – A győriek úgymond védőernyőt nyújtanak az itteni munkához – tette hozzá az elnök.

– Legfőbb célunk a tehetséggondozás, s az, hogy a városban fejlődjön ez a sportág – mondta Hoffmann Gergely, aki a győri és a mosonmagyaróvári klubok közti átjárhatóságot is megemlítette. Szerinte is hamarosan lehet a városnak ütőképes kosárlabdacsapata. A győri klub egyébként 1992-ben alakult. Az egyesület felnőtt csapata a kezdeti időszakban a megyei, majd az NB II-es bajnokságban szerepelt. 2008. óta az egyesület együttműködik a Széchenyi István Egyetem sportegyesületével, s ennek eredményeként a felnőtt csapat 2011-től az NB I/B csoportjában szerepel.

Az utánpótlásban jelenleg 17 csapatban közel 300 sportoló dolgozik.

Fotó: Balassa

2015/4

Ez is érdekelhet...

Ne vásároljunk, vagy béreljünk meggondolatlanul élő nyulat húsvétra!

Húsvét közeledtével a felelős állattartásra, ezen belül különösen