Mire jó a mozgás és a sport?

Mire jó a mozgás és a sport?

- Kategória: Egyéb

A Hunyadi Mátyás Szakközépiskola és Szakképzőben a szabadidő eltöltéséről beszélgettem diákjainkkal. Jó példák vannak a diákok körében arra, hogy hogyan töltsék hasznosan a tanórán kívüli időt. Olasz Anita például hastáncra jár, s erre heti 6 órát áldoz. Csillag Ádám futballozik az MTE korosztályos csapatában, s ez is heti 6 órát vesz neki igénybe. Tagja az iskola kézilabda csapatának is. Ő mondta: „A sport a kikapcsolódást jelenti és a céltudatos küzdést.”

De folytathatnám hosszasan a sort Farkas László MMA harcossal, aki súlycsoportjában világbajnok lett ebben az évben. Két és fél éve műveli ezt a sportot heti tíz órában. Úgy érzi: fizikailag jobb lett. Számára a sport a teljességet jelenti.

Gasparovits Cintia három éve a Dunakiliti kispályás női labdarúgócsapatban futballozik. Erre heti hat órát áldoz. Mindig szerette a mozgás, és most jobb a közérzete és ez nagyszerű kikapcsolódás számára.

Mrekva Melissza tizenegy éve népi táncos. Ebből négy évet a Lajta Néptánc egyesületben tölt. Többször fellépett már édesapjával. A táncolás fontos része életének. Heti hat órát használ fel erre. Jó együtt lenni társaimmal, mondja. Sárkány Dorottya dobos a hunyadi iskola sárkányhajós csapatában. Ő hét éve táncol az Okay Dance tánccsoportban. Most örül, mert kiválasztották a sárkányhajózásra. Jó a társaság és ez tetszik neki.

Ezek a példák megerősítenek abban, hogy nagyon fontos dolog iskoláskorban állóképességet szerezni. Ehhez kapunk rendszeres támogatást a Magyaróvár és Vidéke Ipartestülettől. Azért, hogy váljék szokássá számukra az egészséges, mozgásban gazdag élet.  Azért, hogy a hasznos időtöltés napjaik szerves részévé váljon.

Bérczi Csaba

2015/11

 

Ez is érdekelhet...

Ne vásároljunk, vagy béreljünk meggondolatlanul élő nyulat húsvétra!

Húsvét közeledtével a felelős állattartásra, ezen belül különösen