Ismét kertészkedni hívják a gyerekeket

Ismét kertészkedni hívják a gyerekeket

- Kategória: Egyéb

Huszonhét csapat – nagycsoportos óvodások és első osztályos általános iskolások – nevezett az idei „Apró kezek, csodakertek” elnevezésű programra, amit ezúttal már nyolcadik alkalommal szervez meg június 3-án, vasárnap a mosonmagyaróvári önkormányzat, a Dzsungelország Kft.-vel közösen. Az esemény részleteit a minap sajtótájékoztatón ismertették a szervezők.

A június 3-án nyolcadik alkalommal megrendezendő „Apró kezek, csodakertek” elnevezésű kertépítő versenyen ezúttal is az óvodák nagycsoportosai és az általános iskolák első osztályosai készíthetik el munkáikat a Magyar utcán. Lobitz Ákos, a Dzsungelország Kft. ügyvezetője elmondta: idén huszonhét csapat nevezett a versenyre, ezúttal kizárólag a város óvodái, iskolái vesznek részt a kertépítésben. A szervező beszélt arról is, hogy az országban egyedülálló kezdeményezésnek több követője is van már az országban, így például Székesfehérváron és Kaposváron szerveznek idén hasonló rendezvényt, amik során népszerűsítik majd Mosonmagyaróvárt is.

Idén az Apró kezek, csodakertek a Családok éve országos programsorozathoz is kapcsolódik, így a zsűri az értékeléskor külön szempont lesz, hogy a család fogalma miként jelenik meg a kiskertekben. Az alkotásokat ezúttal is neves szakemberek bírálják majd, a zsűri elnöke Szabó József, a Főkert Nonprofit Zrt. vezérigazgatója lesz.

Az Apró kezek, csodakertek legjobbjait idén is pénzjutalommal díjazzák majd. Közönség szavazatok alapján ítélik oda ezúttal is a polgármesteri különdíjat, valamint idén először dr. Nagy István agrárminiszter felajánlotta a legkörnyezettudatosabb kertnek járó különdíjat is.

Dr. Árvay István polgármester arról beszélt, hogy fontos része már a városi rendezvényeknek ez a kertépítő verseny, hiszen nagyon sok embert érdekel és a környezettudatos nevelésre is felhívja a figyelmet.

A rendezvényt évről évre egyre több cég is támogatja, közülük a Greiner Bio-One Hungary Kft. és a gyepszőnyeg előállítással foglalkozó Ausberger Kft. vezetői a sajtótájékoztatón kifejtették: a kezdetektől örömmel vállalnak szerepet a kertépítő versenyben, így teszik ezt idén is, hiszen cégük számára is fontos, hogy egy ilyen jelentőségű rendezvényt támogassanak.

Ez is érdekelhet...

Ne vásároljunk, vagy béreljünk meggondolatlanul élő nyulat húsvétra!

Húsvét közeledtével a felelős állattartásra, ezen belül különösen