„Bőven van még feladatunk Mosonmagyaróvár ötvenhatja okán” – Városi megemlékezés az 1956-os forradalom alkalmából

„Bőven van még feladatunk Mosonmagyaróvár ötvenhatja okán” – Városi megemlékezés az 1956-os forradalom alkalmából

- Kategória: Hírek, Közélet

„Bőven van még feladatunk Mosonmagyaróvár ötvenhatja okán.” – hangsúlyozta Szabó Miklós polgármester, az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján rendezett városi ünnepségen Mosonmagyaróváron a Flesch Központban.

Szabó Miklós ünnepi beszédében azokról az alapértékekről beszélt, amik az 1956-os magyar forradalmat kikezdhetetlenné, abszolút értékké és igazodási ponttá tették.  Kiemelte: ezek az alapértékek nem tűrik a napi politikai érdekek szülte relativizálást. Mint mondta: a szabadságharc világra szóló győzelem volt. Ezzel az alig két hétig tartó eseménysorral a magyarság visszaszerezte nemzetközi megbecsülését.1956 visszaadta nemzetünk patináját, ami viszont ma folyik a magyarok érdekeire hivatkozással, az ezt a patinát erősen korrodálja.

A szónok hozzátette: október 23. és 28. között hatvannál több ávós megtorló sortűz dördült el hazánkban. Köztük a nekünk különösen is fájó egyik legvéresebb, a mosonmagyaróvári. A város legmegrendítőbb napja volt 1956. október 26. Sőt, utóélete is gyötrelmes volt 1990-ig. Mosonmagyaróvár azóta igyekszik rendezni önmagával és az áldozatokkal szembeni adósságát. „Bőven van még feladatunk Mosonmagyaróvár ötvenhatja okán.” – hangsúlyozta Szabó Miklós.

Az ünnepi beszédet követően „ A szabadság napja!” címmel Benkő Péter, Bocskai – Kovács Éva és Alagi János előadását tekinthették meg a résztvevők.

Ez is érdekelhet...

Bővítik a gyepmesteri telepet

Új kennelekkel bővítik a gyepmesteri telepet Mosonmagyaróváron. A