Sokan hagyják feleslegessé vált autójukat az utcán

Sokan hagyják feleslegessé vált autójukat az utcán

- Kategória: Hírek, Közélet

Sok munkát adnak az önkormányzati rendészetnek a városszerte elhagyott autók Mosonmagyaróváron. Folyamatosan kell intézkedniük az ilyen járművek miatt.

Amint azt dr. Gál Gellért, a Mosonmagyaróvári Önkormányzati Rendészet vezetője érdeklődésünkre elmondta: egyéb feladataik mellett folyamatosan figyelik az ilyen elhagyott autókat is a városban. Egyrészt a járőrszolgálatok során derítik fel ezeket, valamint számos lakossági bejelentést is kapnak. Mosonmagyaróvár szinte egész területén érzékelik ezt a problémát. Sokszor – főként a városközponti részekből – a közös képviselők tesznek bejelentést arról, hogy hetek, vagy hónapok óta ott áll egy autó, elfoglalva ezzel az amúgy is kevés parkolóhelyet. A rendészek minden esetben eljárnak, ha rendszám nélküli vagy olyan autót találnak közterületen, ami láthatóan a közúti közlekedésre alkalmatlan. Szorgalmazzák továbbá, hogy a lejárt műszaki érvényességű, illetve forgalomból kivont járművekkel szemben is intézkedhessenek.

Az elhagyott autókra felszólítást helyeznek ki, amiben felhívják a tulajdonos figyelmét, hogy távolítsa el a közterületről a járművet. Sok esetben az adatgyűjtés eredményre vezet, ilyenkor megtalálják a jármű tulajdonosát és felszólító levelet küldenek ki. Az esetek többségében ez eredményes is és elviszik a kocsit a közterületről. Amennyiben ez mégsem történik meg, úgy a rendészet intézkedik a jármű elszállításáról. Ilyen esetekben fél évig tárolják az autókat, amennyiben nem jelentkezik a tulajdonos, elárverezik azokat. A közelmúltban három jármű árverezésére is sor került és mindegyik jármű gazdára talált.

A rendészet vezetője hozzátette: a folyamatos ellenőrzések eredményeként az elmúlt időszakban csökkent az elhagyott járművek száma a városban, ám még így is számos esetben kell intézkedniük ilyen ügyekben.

Ez is érdekelhet...

Szabó Miklóst választották polgármesternek

A vasárnapi önkormányzati választáson a polgármesterjelöltek közül Szabó