Jelzőlámpával teszik biztonságosabbá a csomópontot

Jelzőlámpával teszik biztonságosabbá a csomópontot

- Kategória: Hírek, Közélet

Szinte nincs már olyan hét, hogy ne történne koccanás, vagy akár komolyabb közlekedési baleset a Terv és Szekeres Richárd utcák kereszteződésében Mosonmagyaróváron. Korábban történtek már forgalomtechnikai beavatkozások a balesetek megelőzése érdekében ebben a csomópontban, ám ez nem sok eredményt hozott. Ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy jelzőlámpa telepítésével teszi biztonságosabbá a csomópontot. A kivitelezés már el is kezdődött.

Néhány hete zajlanak már a munkálatok a Terv és Szekeres Richárd utcák találkozásánál. A kereszteződésben lámpás csomópont épül, elválasztott forgalmi sávokkal. Az átalakítása azért volt szükség, mert a megnövekedett forgalom miatt nehézkes a közlekedés itt és sok baleset történik a kereszteződésben.

Amint azt dr. Árvay István polgármestertől megtudtuk: a beruházás során a jelzőlámpa telepítése mellett elválasztott sávokat is kialakítanak, áthelyezik a meglévő buszmegállót, parkolókat és járdát is építenek. A területen a szükséges közmű kiváltás és csere, valamint a szegélyezés már megtörtént. A fejlesztés részeként a Terv utca felújításából eddig kimaradt szakasz aszfaltozása is megtörténik. Az új csomópont és az útépítés várhatóan október elejére készül el.

A polgármester hozzátette: ezzel egyidőben megkezdődött a Gorkij utca Királyhidai út irányába történő átkötése is. A munkálatok során megoldják a csapadékvíz elvezetést a garázssor előtt, valamint parkolókat is kialakítanak. Ez a fejlesztés a tervek szerint július végére fejeződik be. Ezt követően a Fekete-iskola előtti zöldterületet is rendbe teszik, majd visszahelyezik ide az intézmény főbejáratát.

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint