Ellenőrzésekkel próbálják megelőzni a baleseteket

Ellenőrzésekkel próbálják megelőzni a baleseteket

- Kategória: Hírek, Közélet

Több mint tizenhat százalékkal emelkedett a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek száma az év első hónapjában a tavaly januári adatokhoz képest Mosonmagyaróváron és a környék útjain.

Amint azt Makó László alezredes, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője érdeklődésünkre elmondta: sajnos a súlyos sérüléssel járó balesetek száma is nagyobb arányban emelkedett. Az okok között első helyen szerepel az elsőbbségadás elmulasztása, ezt követi a kanyarodás szabályainak megszegése és a gyorshajtás.

Az alezredes kiemelte: több olyan baleset is történt az elmúlt időszakban, ahol a kijelölt átkelőhelyen ütöttek el gyalogost. Éppen ezért felhívja a figyelmet arra, hogy a járművezetők fokozott óvatossággal közelítsék meg a gyalogátkelőket. Ugyanez az óvatosság érvényes a gyalogosokra is, hiszen hiába van elsőbbségük itt, ha féktávolságon belül lépnek az autó elé, vagy a jármú sofőrje nem veszi őket észre kellő időben. Ezért fontos, hogy a gyalogosok is megfelelően győződjenek meg arról, hogy megadják-e részükre az elsőbbséget.

Makó László hozzátette: sajnálatos, hogy az előző év hasonló időszakához képest idén januárban duplájára nőtt az ittasan okozott balesetek száma. Emiatt az elkövetkezendő időszakban kiemelt figyelmet fordítanak az ittas járművezetők kiszűrésére. Ugyanígy fontos szempont az elsőbbségadás és kanyarodás szabályainak, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése. De szintén kiemelt figyelmet fordítanak a gyorshajtók kiszűrésére is.

Ez is érdekelhet...

Felújítják a hidat

Felújítja a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. a Tímár