Veszélyes volt a hazaút a buliból

Veszélyes volt a hazaút a buliból

- Kategória: Hírek

Portálunkon tegnap számoltunk be arról, hogy súlyosan megsérült az a gyalogos, akit egy autó ütött el vasárnap hajnalban a 86-os főúton, Mosonmagyaróvár határában. Információink szerint a férfi a közelben tartott buliból sétált hazafelé, amikor a baleset történt. Úgy tudjuk ittas állapotban, szabálytalanul gyalogolt a sötétben, a főút mellett, amikor kilépett az autó elé.  A koncert, ahol előzőleg szórakozott a felüljáró túloldalán lévő raktárépületénél volt.

A plakátokon és hirdetésekben a rendezvény helyszínéül a Winkler-udvar party sátorát jelölték meg, ahonnan ingyenes partybuszt is biztosítottak, valamint állításuk szerint felhívták a vendégek figyelmét, hogy gyalogos közlekedés csak a Mosonszentjánosi út felől, az aluljárón át lehetséges. Ennek ellenére mégis megtörtént a baj, ráadásul nem csupán a szerencsétlenül járt férfi, hanem nagyon sokan a 86-os főúton gyalogoltak vissza a városba. A forgalmas főúton ez még jó látási viszonyok mellett is balesetveszélyes. Ezúttal viszont a sötétben, láthatósági mellény, vagy világítás nélkül, szabálytalanul, többnyire ittasan gyalogló embereket kellett kerülgetniük az autósoknak. Csak a szerencsének köszönhető, hogy több baleset nem történt.

Ezt vetette fel több olvasónk is a baleset kapcsán és kérdezte: miként kaphatott, vagy kapott-e egyáltalán engedélyt ez a rendezvény a forgalmas főút melletti helyszínen. A felvetéssel kapcsolatban megkerestük Fehérné dr. Bodó Mariann jegyzőt, aki elmondta: ilyen esetekben rendezvénytartási engedély szükséges, amit ez esetben a koncert szervezője kért és kapott meg. A hivatal, a rendőrség és a katasztrófavédelem mellett több egyéb szakhatóság is részt vett az engedélyezésben és hozzájárult a rendezvény megtartásához. A csarnok kialakítása miatt a katasztrófavédelem nem engedélyezte az épületben a rendezvény megtartását, ám a mellette felállított sátorban igen. A jegyző hozzátette: noha ez nem szakhatósági előírás, a helyszíni bejáráson a szervező ígéretet tett arra, felhívja a vendégek figyelmét, hogy ne a 86-os főúton, hanem a gyalogos aluljáró felé közlekedjenek.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az