Véget ért a Mosonmagyaróvári Helyi Akciócsoport munkája

Véget ért a Mosonmagyaróvári Helyi Akciócsoport munkája

- Kategória: Hírek

2016-ban kezdte működését Mosonmagyaróváron a HACS, azaz a Helyi Akciócsoport a CLLD pályázat keretében. A TOP-7.1.1-16-2016-00006 számú Mosonmagyaróvári Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia című projekt 40 millió forint vissza nem térítendő 100 százalékos intenzitású támogatásban részesült a Széchenyi 2020 és az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.

A fejlesztés eredményeként több mint tízezer embert sikerült bevonni a programba hatvan rendezvényen. A HACS-hoz 43 pályázat érkezett, melyek közül 32-t támogatásban is részesítettek. A 2016-ban indult projektben a Mosonmagyaróvári Helyi Akciócsoport (HACS) a mosonmagyaróvári közszféra, vállalkozói és civil szféra képviselőiből alakult. Célja volt Mosonmagyaróvár hosszú távú közösségi és kulturális tartalmú fejlesztése tudatos módon, a lehető legtöbb városi szereplő egyetértésével és közreműködésével. Ennek érdekében a kulturális és közösségfejlesztési tartalmú Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában megfogalmazott intézkedések megvalósítását szolgáló pályáztatási rendszert dolgoztak ki. A fejlesztések és a programok megvalósítására Mosonmagyaróváron 360 millió forint támogatás állt rendelkezésre.

A programok célja volt, hogy kísérleti jelleggel, a helyi lakosság, a civil szervezetek, a vállalkozások és az önkormányzat együttműködésével, illetve kezdeményezésére integrált, közösségfejlesztést és helyi identitástudatot elősegítő, elsődlegesen kulturális és közösségi tartalmú, a helyi gazdaságfejlesztést támogató stratégiák készüljenek, amelyek alapján olyan helyi fejlesztési programok valósultak meg, amelyek egyszerre és összehangoltan képesek voltak a TOP ERFA és ESZA forrásait használni. A kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése prioritásban öt projekt kapott támogatást: Movinnov Kft. – Korona közösségi tér kialakítása, Óvári Gazdászok Szövetsége Egyesület – Várkert szabadtéri színpad, VÜF Kft. – Báger ébredése, Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata – Huszár Gál Város Könyvtár funkcióbővítő felújítása, Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata – Lajta parti sétány kialakítása. A helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva négy pályázati felhívás volt elérhető elsősorban a Mosonmagyaróváron működő civil szervezetek számára. A felhívásokra összesen 43 pályázat érkezett, melyből 32 kapott támogatást. A CLLD program által több mint 60 rendezvény, több mint 10.000 fő bevonásával valósult meg Mosonmagyaróváron.

A projektről bővebb információt a www.mosonmagyarovar-clld.hu oldalon olvashatnak.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az