Szülei meghaltak, gyermeke megszületett a balesetben az M15-ös autóúton – most emeltek vádat ellene

Szülei meghaltak, gyermeke megszületett a balesetben az M15-ös autóúton – most emeltek vádat ellene

- Kategória: Hírek

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádol egy huszonöt éves nőt, aki az általa okozott balesetben elvesztette szüleit és életet adott gyermekének. – áll az ügyészség hétfőn kiadott közleményében.

A vádirat szerint tavaly nyáron egy bolgár család autózott az M15 számú autóúton Rajka irányába, otthonuk, Németország felé tartva. Az autót vezető nő nyolc hónapos magzatával volt állapotos. Mellette foglalt helyet a férje, hátul pedig a szülei, akik között ült az egy éves gyermeke.

A vádlott az autóval Rajka közelében a záróvonal ellenére előzni kezdett egy előtte haladó buszt. Az előzés során a nő észrevette, hogy szemből egy teherautó érkezik, ezért hirtelen kormánymozdulattal próbált visszatérni a saját forgalmi sávjába, az autóbusz elé, de az autó hátsó része nekiütközött a busz elejének. Az ütközéstől az autó a tetejére borult és azon többször átfordult, majd az út melletti füves területen állt meg. A pörgéstől kiestek az autóból a hátsó ülésen utazók: a nő szülei, akik biztonsági övüket nem használták, valamint a vádlott egy éves gyermeke, aki be volt csatolva.

A terhelt szüleinek a balesetben olyan súlyos sérülései keletkeztek, hogy a helyszínen életüket vesztették. Súlyosan sérült továbbá a vádlott egy éves gyermeke is, aki csonttöréses sérüléseket, tüdőzúzódást szenvedett. A nő férjének zúzódásos sérülései nyolc napon belül gyógyultak. Az autót vezető nőnek a balesetben zúzódott a koponyája, több csontja eltört, belső sérülései keletkeztek, aminek következtében a helyszínen – császármetszéssel – világra hozta a gyermekét.

A vádiratban szereplő bűncselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség indítványára a bíróság várhatóan a vádlott távollétében fog ítéletet hozni.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az