Segítik a rászorulókat

Segítik a rászorulókat

- Kategória: Hírek

Megalakult a Katolikus Karitász magyaróvári csoportja. Ezt sajtótájékoztatón jelentették be a szervezet képviselői a minap.

Az eseményen Bodó Zoltán plébános arról beszélt, hogy az egyház kétezer éves történelme során a kezdetektől jelen van a szeretetszolgálat. A keresztény egyházközségek életét teljesen átszőtte az elesettek megsegítése. Ezt a célt szolgálja a most megalakult karitász csoport is.

Kránitz Péter a Katolikus Karitász magyaróvári csoportjának vezetője az emberszeretet és a jótékonykodás fontosságát emelte ki. Mint mondta: a most megalakult csoport az országos programhoz való csatlakozás mellett kiemelt figyelmet fordít a helyi igényekre is. Szoros kapcsolatot szeretnének kialakítani a mosonmagyaróvári szociális intézményekkel és a rászorulók segítésével foglalkozó civil szervezetekkel is. Noha még csak néhány hete alakult meg a helyi csoport, máris több sikeres akcióban vettek. Az elkövetkezendő napokban pedig segítséget nyújtanak például az Erzsébet-kenyér osztásában. A Lipóti Pékség háromezer kenyeret süt a megyei karitász részére, amit aztán a rászorulók között osztanak szét. Ebből kétszázötven – kétszázötven darab jut a magyaróvári, illetve a mosoni plébániákra is. Az advent időszakában tartós élelmiszereket gyűjtenek majd a csoport tagjai, amit a helyi rászorulóknak juttatnak el.

DSC_8214

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az