Saját udvarán gyújtotta fel az autókat

Saját udvarán gyújtotta fel az autókat

- Kategória: Hírek

Hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt javasol vádemelést a rendőrség egy hegyeshalmi férfi ellen, aki még nyáron gyújtott meg saját udvarán két autót.

Ez év júniusának egyik délutánján érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy Hegyeshalomban az egyik ház udvarán több gépjármű ég. A rendőrök a helyszínen egy férfit találtak, aki éppen a háza udvarán égő autókat próbálta meg eloltani egy locsolókannával. A férfi azonban nem engedte be az udvarra a kiérkező tűzoltókat, hogy a lángokat eloltsák. A rendőrök felszólították a telek tulajdonosát, hogy ne gátolja a tűzoltók munkáját. A férfi végül beengedte az ingatlanára a szakembereket, akik megvizsgálták a két kiégett gépkocsit.

5_687

Az ingatlan tulajdonosa, a 44 éves K. T. elmondta, hogy a kiégett autókat Ausztriából hozta Magyarországra bontás céljából. A tűz keletkezéséről a katasztrófavédelem munkatársainak azt állította: ő gyújtotta fel az autókat, mert a fém alkatrészeket később hulladékként, a mosonmagyaróvári hulladéktelepen akarta értékesíteni.

A rendőrök a férfit elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a hegyeshalmi férfival szemben folytatott nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte.

1_1366

Ez is érdekelhet...

Makett kiállítással indul a szezon – Idén ismét Mosonban tartják a Szent István Napokat

„Indul a szezon – Tavaszt várva, nyárra készülve…”