Rongyok miatt dugul a csatorna

Rongyok miatt dugul a csatorna

- Kategória: Hírek

Sok problémát okoznak a WC-n lehúzott törlőkendők, roncsok a városi csatornahálózatban. Az elmúlt időszakban a városközpontban történt emiatt többször dugulás.

Gyakoriak voltak az elmúlt időszakban a dugulások a szennyvízcsatorna hálózatban Mosonmagyaróváron, a Móra-lakótelepen és az Erkel utcában. – hívta fel a figyelmet az Aqua Kft. A társaság szakembereinek tapasztalati szerint a hibák elsősorban a csatornahálózatba kerülő, ám nem odavaló tárgyak és egyéb anyagok miatt fordulnak elő.

20170227_125803

Éppen ezért felhívják a figyelmet arra, hogy a nedves törlőkendő, rongy egyéb textil anyagok rengeteg problémát okoznak a hálózaton. A szolgáltató kéri a lakókat, hogy ne használják a csatornát szilárd hulladékok eltüntetésére. Az Aqua Kft. munkatársai találtak továbbá az aknákban botokat, drótokat és köracél darabokat is. Ezek csak az aknafedlapok nyílásain keresztül tudnak bekerülni. A társaság kéri, ha azt tapasztalják, hogy valaki ilyen tárgyakat szeretne az aknafedlapon keresztül a hálózatba dobni értesítse az Aqua Kft.-t.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az