Nem adják meg az elsőbbséget, sok a baleset emiatt – Rögzítik a rendőrök az ilyen szabályszegéseket

Nem adják meg az elsőbbséget, sok a baleset emiatt – Rögzítik a rendőrök az ilyen szabályszegéseket

- Kategória: Hírek

Továbbra is az elsőbbségadás elmulasztása miatt történik a legtöbb közlekedési baleset Mosonmagyaróváron és a környező utakon. Egyaránt igaz ez az a jelzőlámpás csomópontokra, kereszteződésekre és a kijelölt gyalogátkelőhelyek környékére. Éppen ezért a rendőrség fokozott ellenőrzésbe kezdett az ilyen jellegű balesetek visszaszorítása érdekében.

Makó László alezredes, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője portálunknak elmondta: sajnos több súlyos sérüléssel járó baleset is történt a közelmúltban az elsőbbségadás elmulasztása miatt sőt, halálos gázolás is bekövetkezet kijelölt gyalogátkelőnél. Az osztályvezető kiemelte: szeretnék elejét venni a további tragédiáknak és hasonló baleseteknek, ezért fokozott ellenőrzésbe kezdtek. Ennek során az elsőbbségadás szabályainak betartását figyelik a jelzőslámpás csomópontokban és a gyalogátkelők környékén. Az esetleges jogsértéseket rögzítik, amik alapján aztán megindítják a szükséges eljárást. Az osztályvezető hozzátette: az eddigi tapasztalatok sajnos meglehetősen rosszak, számos esetben fordult elő, hogy a jelzőlámpa tilos jelzése ellenére hajtották át az útkereszteződésen, vagy nem adtak elsőbbséget a kijelölt átkelőnél várakozó, vagy már elindult gyalogosnak.

Makó László hangsúlyozta: az ellenőrzések során tapasztaltak alapján, illetve a balesetek visszaszorítása érdekében továbbra is szükségesnek tarják az ilyen jellegű ellenőrzéseket, amikkel az elkövetkezendő időszakban is találkozhatnak az autósok.

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar