Nem adják meg az elsőbbséget, sok a baleset emiatt – Rögzítik a rendőrök az ilyen szabályszegéseket

Nem adják meg az elsőbbséget, sok a baleset emiatt – Rögzítik a rendőrök az ilyen szabályszegéseket

- Kategória: Hírek

Továbbra is az elsőbbségadás elmulasztása miatt történik a legtöbb közlekedési baleset Mosonmagyaróváron és a környező utakon. Egyaránt igaz ez az a jelzőlámpás csomópontokra, kereszteződésekre és a kijelölt gyalogátkelőhelyek környékére. Éppen ezért a rendőrség fokozott ellenőrzésbe kezdett az ilyen jellegű balesetek visszaszorítása érdekében.

Makó László alezredes, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője portálunknak elmondta: sajnos több súlyos sérüléssel járó baleset is történt a közelmúltban az elsőbbségadás elmulasztása miatt sőt, halálos gázolás is bekövetkezet kijelölt gyalogátkelőnél. Az osztályvezető kiemelte: szeretnék elejét venni a további tragédiáknak és hasonló baleseteknek, ezért fokozott ellenőrzésbe kezdtek. Ennek során az elsőbbségadás szabályainak betartását figyelik a jelzőslámpás csomópontokban és a gyalogátkelők környékén. Az esetleges jogsértéseket rögzítik, amik alapján aztán megindítják a szükséges eljárást. Az osztályvezető hozzátette: az eddigi tapasztalatok sajnos meglehetősen rosszak, számos esetben fordult elő, hogy a jelzőlámpa tilos jelzése ellenére hajtották át az útkereszteződésen, vagy nem adtak elsőbbséget a kijelölt átkelőnél várakozó, vagy már elindult gyalogosnak.

Makó László hangsúlyozta: az ellenőrzések során tapasztaltak alapján, illetve a balesetek visszaszorítása érdekében továbbra is szükségesnek tarják az ilyen jellegű ellenőrzéseket, amikkel az elkövetkezendő időszakban is találkozhatnak az autósok.

Ez is érdekelhet...

Felújítják a hidat

Felújítja a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. a Tímár