Megáll az idő a szabadulószobában

Megáll az idő a szabadulószobában

- Kategória: Hírek

A Futura pincéjében lévő elhagyott genetikai labort február végén ideiglenesen bezárták, ugyanis új pálya épül a helyén. A tervek szerint hamarosan már egy új szabadulószobában oldhatják meg az új rejtélyeket a látogatók.

A Futura egyik különlegességének számító szabadulószoba, a Pániklabor 2014. nyarán nyílt meg. Ennek lényege, hogy a történet szerint a Futura pincéje egy régóta elhagyott genetikai laboratóriumot rejt. A mélyben titokzatos ősöktől származó szörnyszülött vár az újjászületésre. Ilyen körülmények között kellett a játékosoknak hatvan perc alatt megoldaniuk a feladványokat, hogy a végén elhagyhassák a pániklabort. A szabadulószoba kialakításával főként a középiskolásoknak és az attól idősebb korosztálynak szerettek volna élményt adni. – magyarázza Horváthné Pákozdi Emese intézményvezető. Elmondta: az elmúlt közel négy év során nagyon népszerű volt a Pániklabor, rengetegen próbálták ki a szabadulást. Több látogató kérte, hogy alakítsanak ki új szabadulószobát, új feladványokkal, játékokkal.

A Pániklabor teljes megújítása mellett döntött az intézmény, ezért a napokban átmenetileg bezárta kapuit. Több hónapos tervezőmunka előzte meg az új szabadulószoba koncepciójának kialakítását. A genetikai labor helyett az idő lesz a témája. A játékosoknak a megállt időkerekét kell újra indítaniuk majd a feladatok megoldásával és így juthatnak ki a pincéből. A tervezésbe és a kivitelezésbe is a Futura minden munkatársa bekapcsolódott. Az új szabadulószoba kialakítása már zajlik, a tervek szerint még ebben a hónapban újra megnyitják.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az