Más területén lőtte a vaddisznókat

Más területén lőtte a vaddisznókat

- Kategória: Hírek

Orvvadászat miatt indítottak eljárást a rendőrök egy mosonmagyaróvári férfi ellen, aki az elmúlt időszakban több alkalommal lőtt ki illegálisan vaddisznókat a környéken.

Több alkalommal tett bejelentést illegális vadászatról az elmúlt időszakban egy helyi vadásztársaság a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon. Ezek nyomán a bűnügyi osztály orvvadászat gyanúja miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen. A rendőrök a napokban a vadásztársaság tagjainak jelzése alapján igazoltattak egy terepjáróval közlekedő 35 éves férfit Mosonudvar külterületén. Az autót előzőleg a vadászok állították meg, mert nem a társaságuk tagja volt. A jármű átvizsgálásakor egy engedéllyel tartott lőfegyvert és különböző lőszereket, valamint kábítószergyanús zöld növényi törmeléket és fehér port találtak. A kocsit vezető férfi a vadászathoz szükséges engedéllyel rendelkezett és egy vadásztársaság tagja volt, azonban az ellenőrzött vadászterületen nem volt jogosultsága a tevékenységre. A sofőrt elfogták és előállították a rendőrkapitányságra.

A nyomozók megállapították, hogy a férfi gyanúsítható a korábbi orvvadászatokkal is, amiket úgy leplezett, hogy saját társasága beírókönyvébe beiratkozott, de utána a másik vadászterületre ment. A lelőtt vaddisznókat – amennyiben tudta – visszahozta saját területére. A gépjárműben megtalált kábítószergyanús anyagok miatt gyorstesztet alkalmaztak, ami a mosonmagyaróvári férfinál pozitív értéket mutatott illegális szerek fogyasztására. A gyanúsított kihallgatásakor beismerte a bűncselekmények elkövetését. A rendőrök ezután házkutatásokat tartottak az ügyben és lőfegyvereket, lőszereket, trófeákat foglaltak le, illetve az egyik ingatlan udvarán egy befogott, élő vaddisznót találtak.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság orvvadászat bűntett és kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 35 éves R. Gábor ellen.

orvvadasz4_0 orvvadasz3_0 orvvadasz2_1

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint