Közös istentisztelet az ökumenikus imahét keretében

Közös istentisztelet az ökumenikus imahét keretében

- Kategória: Hírek

Az országos ökumenikus imahét keretén belül a mosonmagyaróvári piarista kápolnában közös istentiszteletet tartottak a keresztény felekezetek pénteken.

Az idén január 17. és 24. között zajló ökumenikus imahét keretében tartottak közös liturgiát pénteken a mosonmagyaróvári Piarista-iskola kápolnájában. A délelőtti közös imádságot Kiss Miklós evangélikus esperes, Csáfordy Julianna református lelkipásztor, valamint Zsódi Viktor, a Piarista-iskola igazgatója vezette. A liturgia keretén belül dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője, a Mosonmagyaróvári Református Egyházközség presbitere beszélt hitéről, keresztény elköteleződéséről.
A piarista kápolnában tartott imádságon a felsős piarista diákokkal imádkoztak együtt a keresztény felekezetek képviselői. Kiss Miklós evangélikus esperes és Zsódi Viktor piarista atya köszöntötték a jelenlévőket, majd a diákok személyes fohászaival folytatódott a liturgia. Csáfordy Julianna lelkésznő igehirdetésében a Jézussal való kapcsolat fontosságát hangsúlyozta.
„Azért mondtam igent erre a meghívásra, mert úgy vélem, szükséges tanúbizonyságot tennünk a hitünkről. Ha nem tesszük, akkor úgy tűnhet, mintha ez nem lenne fontos.” – kezdte tanúságtételét dr. Nagy István. Hitéről és keresztény meggyőződéséről kifejtett gondolatait a jelenlévő piarista diákhoz címezte, akiket személyes gondolataival bátorított hitük megélésére és kimondására: „A fák a szélviharra a gyökerükkel válaszolnak. Az én hitem is ilyen. Van mibe kapaszkodnom. És előttetek is, kedves fiatalok, jó ezt kimondanom: a miniszter is hisz.” – mondta. A térség országgyűlési képviselője a virtuális és digitális valóságról alkotott nézetei, a hitünkről való beszéd fontosságát hangsúlyozta, meghívva a diákságot arra, hogy az életükben Isten által elvetett magot érlelve és kamatoztatva maguk is teremjenek majd gyümölcsöt önmaguk, családjuk és az egész társadalom örömére egyaránt.
A közös liturgia Kiss Miklós esperes záró szavaival és a Himnusz eléneklésével zárult.

 

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar