Kamion és busz ütközött a 86-os főúton

Kamion és busz ütközött a 86-os főúton

- Kategória: Hírek

Tízen sérültek meg egy balesetben kedden délután, Hanság-Nagyerdőnél, a 86-os főúton.

Az út 167-es kilométerszelvényénél egy Bősárkány irányába haladó, munkásokat szállító céges autóbusz szaladt bele az előtte haladó szlovén félpótkocsis nyerges vontatóba, ami – helyszíni beszámolók alapján – az előtte dolgozó, figyelemfelhívó jelzésekkel ellátott közútkezelős autó miatt fékezhetett. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.
A kamionba rohant buszban tízen sérültek meg, nyolcan könnyebben, ketten súlyosan, de nem életveszélyesen. A legsúlyosabb sérült a busz vezetője volt, akit a tűzoltók csak hosszas, megfeszített munkával tudtak kivágni az összeroncsolódott járműből. A buszsofőr a lábán szenvedett sérüléseket, akit aztán mentőhelikopter szállította kórházba.
A helyszínre több mentőautó és tűzoltó érkezett, köztük elsőként a jánossomorjai önkéntesek – akik megkezdték a mentőknek, és a rögtön utánuk érkező hivatásosoknak való segédkezést, a vágás gyulladás elleni fecskendős biztosítását.
A baleset miatt hosszas útzár alakult ki a főúton, a torlódás mérséklése érdekében még az M1-es autópálya lehajtót is lezárták. A mentés csak öt óra után engedte a forgalom félpályás megindítását.

(forrás: jtv.hu)

Ez is érdekelhet...

Szabó Miklóst választották polgármesternek

A vasárnapi önkormányzati választáson a polgármesterjelöltek közül Szabó