Jobbik az állatvédelemért

Jobbik az állatvédelemért

- Kategória: Hírek

„Jobbik az állatvédelemért.”  – ezzel a címmel tartott jótékonykodással egybekötött sajtótájékoztatót Jávor Miklós, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje csütörtökön Mosonmagyaróváron. Az eseményen részt vett Légrádi Balázs, a Menedék Állatvédő Alapítvány munkatársa is.

Jávor Mikós elmondta: a Jobbik korszerű, huszonegyedik századi állatvédelmi elképzelésekkel rendelkezik. A párt a Parlamentben kezdetektől fogva harcol azért, hogy az állatvédelem területén törvényi háttér és szemléletmód tekintetében egyaránt hatékony és állatbarát rendszer épüljön ki.  A politikus hangsúlyozta: a párt célja, hogy az állatkínzók jóval szigorúbb büntetést kapjanak embertelen tetteikért, mint amilyeneket manapság kapnak.
Az állatok tiszteletben tartása, jó közérzetük biztosítása minden embernek erkölcsi kötelessége, ezért a Jobbik az állatvédelemmel foglalkozó szakemberek anyagi megbecsülését, a szenvedést okozó állatkísérletek visszaszorítását, az állatmenhelyek modernizálását egyaránt kiemelten fontosnak tartja.

A párt mosonmagyaróvári szervezete évek óta támogatja a Menedék Állatvédő Alapítvány munkáját. Jávor Miklós szerint égető szükség volna egy modern, állandó városi állatmenhelyre, de sajnos sem a városvezetés, sem pedig a térség fideszes országgyűlési képviselője nem tett semmit az ügy érdekében. A képviselőjelölt a sajtótájékoztató végén két zsák kutyaeledelt adott át Légrádi Balázsnak, az alapítvány munkatársának.

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar