Ivóvíz vezetékeket cseréltek

Ivóvíz vezetékeket cseréltek

- Kategória: Hírek

Napokon belül végeznek az Aqua Kft. szakemberei a munkálatokkal az Erkel utcában Mosonmagyaróváron. Ezzel együtt egy újabb jelentős munkába kezdtek nem sokkal arrébb, a Mátyás király utcában.

Egy hete zajlanak már a munkálatok az Erkel utca és Szent István király út sarkán. A jelentős útfelbontással járó munkálatok során az ivóvíz fővezeték csomópontját újítják fel az Aqua Kft. szakemberei. – tudtuk meg Csapó Imrétől, a társaság ügyvezetőjétől. Elmondta: az itt lévő nagy átmérőjű ivóvíz fővezetékek közel ötven éve kézültek, ezért már meglehetősen elavultak és elhasználódtak. A biztonságos üzemeltetés érdekében döntöttek a csomópont felújítása mellett. Ennek során kicserélték a régi vascsöveket, helyettük korszerű technológiát építettek be. Az ügyvezető hozzátette: azért is fontos volt ennek a csomópontnak a korszerűsítése, mert ez az egyik fő vezeték és a Városközpont a legnagyobb fogyasztó városrész Mosonmagyaróváron.

A helyreállítási munkákkal együtt néhány tíz méterrel arrébb, a Mátyás király utcában kezdett az Aqua Kft. újabb jelentős munkálatokba. A szennyvízcsatorna csőtörése miatt, ezen utca Szent István király út és Árpád utca közötti szakaszát a gépjármű forgalom elől a javítás idejére lezárták. A munka során a szennyvízelvezetést folyamatosan biztosítani fogják.

Ez is érdekelhet...

„Szövetségben a városért” – Szabó Miklóst jelölik polgármesternek

„Szövetségben a városért – szót értünk egymással.”– ezzel