Ismét patthelyzet volt a határon

Ismét patthelyzet volt a határon

- Kategória: Hírek

Az egy héttel ezelőttihez hasonló helyzet alakult ki a hegyeshalmi határátkelőnél vasárnap reggel. Az osztrák rendőrök mintegy húsz illegális bevándorlót akartak átadni Magyarországnak, ám magyar hatóságok megtagadták az átvételüket.

Egy hete portálunkon elsőként számoltunk be arról, hogy mintegy húsz illegális bevándorlót akartak átadni az osztrák hatóságok Magyarországnak Hegyeshalomnál. A magyar fél azonban vitatta ennek jogszerűségét, így megtagadta az átvételt. A migránsok pedig a határvonalon néztek farkasszemet órákon át az osztrák katonákkal és rendőrökkel.

Vasárnap reggel ismét hasonló helyzet játszódott le Hegyeshalomnál. Megint mintegy húsz illegális bevándorlót akarták átadni az osztrákok. Úgy tudjuk, ezúttal sem a schengeni szabályoknak megfelelően történt mindez, ezért a magyar hatóságok megtagadták az átvételt. A mintegy húsz fiatal férfi ezután az út mellett, a határvonalon „vert tábort” és nézett szembe az osztrák katonák és rendőrök sorfalával.

DSC_3844 DSC_3837DSC_3862 DSC_3861 DSC_3858

A migránsok lapunknak elmondták: mindannyian Afganisztánból jöttek és Németországba szeretnének eljutni. Ausztriába gyalogosan mentek át, ahol már jó ideje sétáltak, amikor elfogták őket az osztrák hatóságok. Ezután visszahozták a nickelsdorfi átkelőhöz a férfiakat, ahol a regisztrációt követően visszairányították őket Magyarországra. A migránsok hangsúlyozták: nem akarnak ide visszajönni, úti céljuk Németország.

DSC_38520 DSC_3848

Kitartásuk azonban viszonylag rövid volt. Úgy tudjuk: néhány óra elteltével feladták a várakozást és visszaindultak Magyarországra, ahol aztán a magyar hatóságok intézkedek velük szemben.

Ez is érdekelhet...

Szigetköz Félmaraton és Futókörök Napja áprilisban

Két nagyszabású sport rendezvényt is tartanak áprilisban Mosonmagyaróváron.